Facebook запускає в Україні платформу з цифрової освіти “Get Digital”

event 09:54 Середа 24 Березня 2021 ПОДІЇ

У межах тижня цифрової грамотності в Україні компанія Facebook запустила українську версію програми цифрової освіти для батьків, вчителів і підлітків Get Digital.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зазначається, що уроки і ресурси програми Get Digital базуються на матеріалах, наданих Гарвардським університетом і Каліфорнійським університетом у Берклі.

Платформа Get Digital в Україні запускається в рамках Тижня цифровий грамотності – загальнодержавної ініціативи, спрямованої на популяризацію навичок роботи з комп’ютером.

Get Digital фокусується на чотирьох головних темах:

  • Базові цифрові навички та медіаграмотність:
  • Кодування, STE (A) M і штучний інтелект;
  • Просунуті цифрові навички та працевлаштування;
  • Цифрове культурну спадщину.

Інформація розділена на п’ять основних блоків: “Основи цифрової грамотності”, “Благополуччя”, “Спілкування в Інтернеті”, “Соціальний вплив в цифровому середовищі” і “Цифрові можливості”.

Коментар:Оскільки через пандемію наше життя дедалі більше переходить в онлайн, важливо забезпечити молодих користувачів інтернету знаннями і навичками, які сприятимуть корисному використанню цифрової інформації, отриманню переваг від цього, мінімізуючи ризики, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті“, – зазначила Катерина Крук, менеджерка із суспільної політики Facebook у Центральній і Східній Європі.

Уроки для викладачів розроблені командою “Youth and Media” з “Центру Інтернету” та товариства ім. Беркмана Кляйна Гарвардського університету, яка зробила їх доступними по всьому світу завдяки ліцензії “Creative Commons”, науково-дослідним центром “The Greater Good” при Каліфорнійському університеті в Берклі і “Teaching Tolerance”.

Серед інших контент-партнерів – Єльський центр з вивчення емоційного інтелекту, “Net Family News”, освітній фонд “Micro: bit” і організація “Beyond Differences”.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Лікарі назвали 5 найкращих способів підняти імунітет весною

Теги: Facebook
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward