Вчені назвали нові шокуючі наслідки від вживання алкоголю неповнолітніми

event 16:31 Вівторок 23 Березня 2021 ПОДІЇ

Шкідливі наслідки зловживання алкоголем для головного мозку молодих людей вивчені досить докладно. Водночас досі мало відомо про його ефекти на мозочок підлітків.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Мозочок – частина головного мозку, яка в першу чергу відповідає за координацію рухів. Крім того, він грає роль в когнітивних здібностях людини.

Раніше було відомо, що зловживання алкоголем веде до розладу роботи мозочка. Його часто можна виявити навіть в алкоголіків, які зав’язали. Цей розлад проявляється в порушенні рівноваги, рухів рук та в уповільненні ходи.

У дітей, які зазнали впливу алкоголю внутрішньоутробно, часто наявні симптоми, пов’язані з поганою роботою мозочка, наприклад, зменшення його обсягу і, як наслідок, порушення його функції.

У дослідженні брали участь 58 людей у ​​віці від 21 до 28 років. За ними спостерігали з віку 13-18 років: вчені враховували кількість алкоголю, яку ті вживали. У 33 учасників була “історія регулярного зловживання алкоголем”, але при цьому не було ознак алкоголізму. Решта молодих людей пили помірно. Ні у кого з учасників дослідження не було функціональних порушень, когнітивні здібності у всіх були в межах норми.

Всім піддослідним була проведена магнітно-резонансна томографія. Виявилося, що у тих, хто багато пив, обсяг задніх частин мозочка менший, ніж у тих, хто не зловживав алкоголем.

Наявність змін в мозочку у людей без ознак алкоголізму може говорити про те, що дія алкоголю на мозок ще небезпечніша, ніж очікувалося.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: У світі зросла народжуваність близнят: названо причину

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward