Деяких власників земельних паїв можуть позбавити субсидії

event 11:29 Понеділок 13 Листопадаа 2023 Суспільство

Наявність земельного паю не може стати перепоною для отримання субсидії. Але субсидію призначають із урахуванням доходу, отриманого від землі. І якщо цей дохід високий, то власник паю може не отримати субсидії. Про це повідомляє Today.ua.

Такий висновок випливає із роз’яснень Пенсійного фонду з приводу призначення субсидії власникам земельних паїв.

Отже, у Пенсійному фонді зауважують, що наявність земельного паю в жодному разі не може стати перепоною на шляху отримання субсидії. Тобто, домогосподарства, у складі яких є власники земельних паїв, цілком можуть претендувати на отримання державної допомоги.

Водночас, при призначенні субсидії та її розрахунку дохід, отриманий від земельного паю, обов’язково береться до уваги.

Читайте також: Українським школярам будуть виплачувати щомісячні стипендії: деталі

“При розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано)”, – уточнюють у повідомленні ПФУ.

Однак, якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить його власнику ніякого доходу, то, звісно, його наявність ніяк не вплине на призначення субсидії.

“Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії”, – зазначили в Пенсійному фонді.

Отже, в більшості випадків власникам земельних паїв не відмовляють у субсидії. Та якщо в домогосподарстві проживають декілька пайовиків, що здають свої паї в оренду і отримують від них дохід, то такій сім’ї можуть відмовити у субсидії, якщо дохід від паїв виходить високий.

Останні новини
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward