Чим краще мити плиту: 5 перевірених народних засобів

event 20:28 Середа 18 Травня 2022 БЛОГ

Негласне правило будь-якої господині – мити плиту відразу після приготування їжі. Будь-які залишки їжі, залишаючись на варильній поверхні і регулярно піддаючись високим температурам, присихають і застигають, а відмити їх потім – завдання не з легких, пише Уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Деталі: Перш, ніж приступати до миття плити, візьміть на озброєння кілька рекомендацій, дотримуючись яких, ви зможете швидко і безпечно прибрати на кухні.

Як відмити газову плиту від жиру в домашніх умовах

У процесі приготування їжі на варильну поверхню потрапляють краплі жиру, окропу, спеції або шматочки твердої їжі. Якщо вчасно це не прибрати, то потім залишки продуктів перетворюються в чорний нагар, який важко піддається очищенню. Ми зібрали кілька перевірених варіантів, які можна використовувати, якщо вам не подобається користуватися побутовою хімією.

Оцет

Найбільш оптимальний варіант – перелити оцет в пульверизатор і попшикати їм проблемні ділянки. Якщо пульверизатора немає, то використовуйте губку, змочену в оцті. Нанесіть продукт на забруднення, залиште на 15-20 хвилин, потім потріть і змийте водою.

Для того, щоб відмити ручки і конфорки, приготуйте розчин – на 200 мл оцту 700 мл води. Опустіть туди частини кухонного гарнітура і прокип’ятіть на плиті 20 хвилин. Потім промийте чистою водою і витріть насухо.

Сода

Приготуйте очищувальну кашку з соди і води, нанесіть її на брудні ділянки і залиште на півгодини. Потім акуратно приберіть соду серветкою і витріть плиту насухо. Терти ні в якому разі не можна – залишіть подряпини на поверхні.

Можна змішати соду з оцтом, наливаючи на плиту спочатку оцет, а потім насипаючи порошок соди. Зачекайте кілька хвилин і приберіть шиплячу піну разом з брудом.

Гірчичний порошок і сіль

Якщо ви хочете використовувати гірчицю, то купуйте її в порошку. Приготуйте кашку з гірчичного порошку і води, нанесіть її на забруднення і залиште на 20 хвилин. Потім м’якою губкою потріть плиту і змийте порошок чистою водою.

Кухонна сіль – ще один хороший помічник для господинь. Необхідно розчинити 20 грам солі в склянці води, нанести суміш на плиту і залишити на ніч. Вранці змити розчин чистою водою і витерти поверхню насухо.

Нашатирний спирт

Аміак – дієвий засіб проти старої засохлої бруду на плиті. Вам потрібно розчинити 1 ч. л спирту в 200 мл води і нанести розчин на плиту. Через 10 хвилин витерти м’якою губкою, змоченою у воді. Знімні деталі від плити оптимально замочити в такому розчині на 20-30 хвилин, а важкодоступні ділянки протерти ватною паличкою, змоченою в нашатирі.

Господарське мило

Це засіб найкраще підходить для склокераміки і емалі, так як не пошкоджує чутливу поверхню. Змішайте 2 ст. л. соди, 40 мл. оцту і 1 ст.л. натертого мила, додайте трохи води і перемішайте розчин. Кашку нанесіть на забруднені ділянки, залиште на 1-2 години, а потім змийте водою.

Емальовані решітки або ті, що зроблені з нержавіючої сталі, можна занурити в такий розчин на 10 годин, після чого потерти жорсткою губкою і промити водою. Якщо деталі плити не дуже брудні, то вистачить 20 хвилин замочування.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward