“Чи буде сніг на Новий рік”: прогноз погоди на 31 грудня

event 17:51 Середа 27 Жовтня 2021 Суспільство

Чи буде сніг на новий рік 2021? Синоптики розповіли, що на ніч з 31 грудня по 1 січня не варто очікувати низьких морозів та значних снігових покривів на Новий рік. Територію України накриють дощ з мокрим снігом, сильний вітер та хуртовини.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зліпити сніговика вдасться, але далеко не у всіх регіонах України. 

Відтепер жителям нашої країни, схоже, доведеться звикати до нових трендів погоди на Новий рік. Новорічна погода в Україні вже не один рік відрізняється аномально теплими показниками і відсутністю снігу. Тільки в Карпатському регіоні жителі продовжують радіти снігопадам і невеликим мінусовим цифрам на термометрах.

Температура повітря в на кінець 2021 року коливатиметься в межах норми.

На Новий рік очікується мінусова температура до -2…-3 градусів залежно від області, але стійкого снігового покриву не буде.

Територія України велика, тому погода в різних регіонах різниться. Є більша ймовірність зустріти Новий рік в Карпатах зі снігом, ніж святкувати у північних регіонах  і сподіватися на сніг.

Прогноз погоди на Новий рік в Карпатах

З 31 грудня до 1 січня в Карпатах очікується погіршення погодних умов. Територію накриють дощ з мокрим снігом, сильний вітер та хуртовини.

Синоптики радять туристам утриматися від походів у гори та на високогір’я Карпат.

На новорічну ніч в Карпатах очікується сильний сніг та хуртовини, місцями бурани. Пориви вітру до 10 метрів за секунду, на високогір’ї – до 17 метрів за секунду. Сильні дощі та мокрий сніг, які розпочалися в грудні протривають до початку січня. 

Температура повітря протягом цих днів триматиметься позначки близько та дещо нижче 0 градусів, на високогір’ї – до -5 градусів.

Читайте також: https://chasdiy.org/pogoda/v-ukrainu-ide-poteplinnia-do-20-synoptyky-rozpovily-prohnoz-pohody-na-naiblyzhchi-dni.html

Новорічна погода по регіонах України

За середньомісячних показників температури зима буде теплішою за норму. Хоча при цьому синоптики не виключають короткочасні періоди похолодання. Не можна стверджувати, що снігу українці не побачать зовсім. Мокрі оберемки снігу кілька разів будуть засипати наші міста, проте, нульова і плюсова температура повітря не залишать йому шансів.

У східних регіонах нашої країни 31 грудня 2021 року буде тепла погода, не нижче -2 градусів в нічний час. У центрі України новорічна ніч буде вологою, можливі опади у вигляді мокрого снігу. Жителів західної України ближче до новорічних свят зима буде радувати більш міцними морозами, а також новими порціями снігу. Для південних регіонів країни прогноз погоди на Новий рік обіцяє тихі та спокійні дні без морозу.

Синоптики дали відповідь на питання “Чи буде сніг на новий рік в Києві”.Глобальні зміни клімату в бік потепління торкнуться і Києва. Очікується тепла і дощова ніч.

Практично всі українські синоптики сходяться на думці, що погода на Новий рік 2021-2022 багато в чому буде схожа на попередній Новий рік. Таким чином, нас чекатиме тепла зима і Новий рік практично без снігу.

Джерело

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward