Чорна П’ятниця 2021 в Україні: дата старту та перелік магазинів зі знижками

event 15:03 Четвер 25 Листопадаа 2021 БЛОГ

Чорна П’ятниця – подія, яку чекають шопоголіки в усьому світі. Період знижок щороку починається в певну дату і триває 3-5 днів. Також розповідаємо, де можна буде купити товари за акцією цьогоріч.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Що таке Чорна П’ятниця і в чому її особливість

Райський період для шопоголіків може тривати від одного дня до тижня. Чорна П’ятниця 2021 в Україні в більшості магазинів триватиме три дні – з 26 по 29 листопада. Українці чекають цього періоду, як манни небесної, бо:

  • є можливість купити речі зі знижкою до 90%;
  • шопінг безмежний, а вибір магазинів величезний;
  • акції діють не тільки на одяг, але і на багато інших категорій товарів;
  • можна дозволити собі те, на що раніше не вистачало грошей.

Крім усього іншого, Чорна П’ятниця відкриває можливість оновити гардероб не тільки вам, але і вашим рідним. Якщо вони давно мріяли про щось дороге – в період знижок можна купити це за зниженою ціною.

Чорна П’ятниця в Україні 2021 – осінь, знижки, історія дня 

Зараз даний термін асоціюється з сезоном знижок і викликає приємні емоції. Але історія цього дня виткана з неприємних спогадів.

Річ у тім, що 24 вересня 1869 року в США впали ціни на золото. Ринок обвалився, а економіка Америки занепала. Прийти до тями після такої події країна не могла кілька років.

Минуло 100 років і першорядне значення Чорної П’ятниці забулося. У 50-60-х роках XX століття цей термін використовували поліцейські Філадельфії, щоб якось пристойно назвати ситуацію на дорогах. Причина криється у святкуванні Дня подяки, який в Америці відзначають 25 листопада. Через те, що населення міст дружними натовпами відправляється за новорічними подарунками та продуктами для святкового столу, утворюються пробки й стовпотворіння в магазинах.

У 1951-му році одна людина написала статтю про Чорну П’ятницю. Автор сказав:

“П’ятниця після Дня Подяки – це хвороба, що поступається за своїми наслідками тільки бубонній чумі. Принаймні, так думають ті, кому потрібно виходити на роботу в Чорну П’ятницю. Половина співробітників відсутня, виправдовуючись довідкою про хворобу”.

Вважається, що період з Дня подяки до Різдва – найсприятливіший і прибутковий для власників магазинів. Тому в 60-х бізнесмени вирішили, що пора б надати події позитивне забарвлення.

Чорна П’ятниця 2021 – цікаві факти про період

  • згідно з даними американських ЗМІ, багато громадян США беруть відгули, щоб вдало скупитися в цей період;
  • у гонитві за знижками люди божеволіють і навіть вмирають – відомо, що в 2008-му році одного з працівників супермаркету Walmart натовп покупців затоптав на смерть;
  • побутова техніка та одяг – найпопулярніші товари на Чорну П’ятницю;
  • найбільша економія виходить, якщо купити щось з побутової техніки, ювелірних виробів або гаджетів.

Коли розпочнуться розпродажі на різних майданчиках

  1. Аліекспрес – чорна п’ятниця відбудеться 26 листопада. Сервіс пропонує знижки на побутову техніку, косметику, одяг, спортивні, дитячі та інші товари.
  2. Rozetka – період знижок триватиме з 26 до 29 листопада.
  3. На Фокстрот Чорна п’ятниця відкриється вже 21 листопада. Тут можна купити електроніку та побутову техніку.
  4. У Eva заповітний період розпочнеться з 15 листопада. Магазин пропонує великі знижки на парфумерію, косметику, побутову хімію.
  5. Алло планує провести розпродаж із 17 листопада.
  6. На Цитрусі Чорна п’ятниця розпочинається 25 листопада.

Джерело

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward