Чому після прання в пральній машині речі смердять: помилки більшості господинь

event 10:17 П’ятниця 17 Лютого 2023 БЛОГ

Пральні машинки – незамінні пристрої в житті кожної сучасної господині. З їх допомогою можна швидко і якісно відіпрати різні забруднення і надати речі доглянутий вигляд, пише уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Однак багато хто помічає, що після деякого часу в ній з’являється неприємний запах, і ніщо не засмучує сильніше, якщо після прання він залишається на речах. 

Чому йде неприємний запах з пральної машини – причини

Найчастіше неприємний запах в пральній машинці з’являється при її неправильній експлуатації. Погодьтеся, далеко не кожна господиня використовує пральний порошок, який призначений тільки для машинок “автомат” або ж відміряє його суворо за інструкцією. Однак це має свої наслідки.

Вся справа в тому, що через неправильно підібраний засіб для прання або велике дозування у машинці під час прання утворюється дуже багато піни, яка осідає у важкодоступних місцях. Через це в барабані і ущільнювачі утворюється цвіль, що призводить до появи неприємного запаху. Крім того, цвіль небезпечна для здоров’я.

Ще одна причина, чому після прання в пральній машині смердять речі, може полягати в тому, що машинка часто пере на низьких температурах. Через це засіб не справляється з бактеріями, які могли бути на одязі. Часто самі виробники “пралок” радять використовувати під час прання кондиціонер, щоб у ваших речей був більш приємний аромат.

Однак і це далеко не всі причини. Часто люди скаржаться на запах каналізації в пральній машинці. В такому випадку найбільш ймовірною проблемою є засмічення в зливному шлангу і каналізаційній трубі. Через це вода з машинки йде погано і може залишатися в ній. А вологе середовище, як відомо, є найкращим другом цвілі та інших бактерій.

Читайте також: Гороскоп на 17 лютого 2023 року: що обіцяють астрологи

Крім того, запах може з’явитися, якщо дістати одяг не відразу після закінчення прання. Тоді можна відчути виразний аромат затхлості. Але тут вже все залежить від самої людини.

Запах в пральній машині – як позбутися

Мабуть, найдієвіший спосіб – очистити пральну машинку. Зазвичай в інструкціях до машинок сказано, що раз на кілька тижнів необхідно запускати сервісне прання.

У домашніх умовах найзручніше:

  • Прибрати цей запах содою – чверть склянки соди перемішати з такою ж кількістю води, влити розчин у відсік для прального порошку, а в сам барабан додати дві повних склянки звичайного оцту.
  • Засипати в барабан лимонну кислоту – обов’язково запустити режим полоскання після прання. Це допоможе позбутися від залишків засобу.
  • Додати відбілювач – не більше 50 мл, після прання запустити цикл ще раз, але вже без відбілювача.

Якщо ж і це не допомогло, потрібно чистити зливний насос, як описано в інструкції. Не забудьте попередньо відключити “пралку” від мережі.

Крім того, радимо після кожного прання відкривати дверцята і відсік для додавання засобів, щоб дати їм висохнути. Обов’язково протирайте ущільнювач від зайвої вологи і не забувайте мити відсік для порошку.

Теги: прання
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward