Буде неймовірно великий урожай полуниці: дачники назвали кращу підгодівлю

event 17:03 Понеділок 10 Квітня 2023 БЛОГ

За полуницею, як і за будь-якою іншою ягодою, потрібно правильно доглядати, щоб в результаті отримати хороший урожай. У цій справі важливі і терміни посадки, і добрива, і боротьба з шкідниками, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Суха гірчиця для полуниці – чим допомагає

Звичайний гірчичний порошок – універсальний засіб для ягідних кущиків, причому, ефективний він в двох випадках:

  • при боротьбі з шкідниками;
  • для збільшення врожаю.

У першому варіанті секрет простий – якщо обробити полуницю гірчицею, то комахи не будуть її атакувати, так як їм не подобається гострий смак. У другому варіанті ситуація ще простіше – через те, що ягоди не будуть об’їдатися довгоносиками та іншими шкідниками, у вас вийде подвоїти свій урожай (на відміну від минулих років, коли ягоди пропадали або були зіпсовані).

Читайте також: На Волині повінь: люди плавають до сусідів на човні

Добриво для полуниці – як застосовувати гірчицю

Для того, щоб швидко і ефективно захистити свій урожай полуниці, не потрібно готувати спеціальних розчинів. Купіть звичайний гірчичний порошок і посипте їм ягідні кущики. Робити це потрібно в той момент, коли полуниця почала формувати квітки і давати ягоди, тобто 1-2 рази за сезон. 

Краще повторювати обробку після сильних дощів, але гірчиці використовувати менше – якась її кількість все одно залишається на рослині. Занадто рясно посипати не потрібно – порошок повинен злегка покривати листя полуниці, а не лежати на них товстим шаром.

Таким чином у вас вийде врятувати культуру від шкідників і удобрити грунт, на якому вона росте – тоді у полуниці буде більше сил для активного розвитку. До речі, на смак ягід гірчиця абсолютно не впливає – перед вживанням полуницю потрібно просто ретельно промити під проточною водою.

Теги: полуниця
Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward