6 найсмачніших ранніх сортів огірків: їх обожнюють дачники

event 11:44 Вівторок 14 Березня 2023 БЛОГ
Ogirky

Зазвичай огірки висівають на городі з середини квітня до середини травня, а перший урожай збирають в липні. З посівом огірків дачники не поспішають, оскільки ця культура не терпить березневих морозів, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Однак селекціонери вивели ранні сорти огірків, які можна висівати на розсаду вже на початку або в середині березня, а через 4 тижні пересаджувати на ділянку. 

Арктика

Цей ранній сорт можна сіяти в теплицю або на підвіконні вже в березні. Сорт невибагливий у догляді і дуже урожайний, з невеликою кількістю насіння. Огірки мають хороші смакові якості і довго зберігаються після збору врожаю. Дачники відгукуються про сорт так:

Просто відмінний сорт огірочків, від якого в захваті вся моя сім’я. Я їх висаджую двічі – спочатку в теплицю в кінці зими, а потім влітку у відкритий грунт. Урожай збираю навесні і восени. Огірочки дуже смачні, соковиті. Ідеально підходять для салатів і закруток“.

Еколь

Огірки сорту Еколь невеликі за розміром і темно-зелені, без гіркоти і пустот. Сорт відрізняється високою продуктивністю. Дуже довго плодоносить. Має багато хороших відгуків від дачників.

Євро Пік

Це ранній і самозапильний сорт огірків, який добре переносить перепади температур та інші стресові умови. Кущі добре плодоносять. Огірки Євро Пік виростають невеликими і прекрасно підходять для засолювання і маринування, хоча можуть вживатися і в свіжому вигляді. Ось так відгукуються про них покупці:

Чудовий урожай, солодкі і хрусткі огірки, вистачило на консервацію і частування родичам“.

Китайський ельф

Дуже ранній і неймовірно ароматний сорт огірків. Дозріває приблизно за 35 днів. Має стабільну врожайність і стійкість до захворювань. Відрізняється довгим терміном зберігання огірків.

Читайте також: Чому досвідчені господині додають до фаршу крохмаль: секрети приготування

Авенсіс

Ранній і невибагливий у догляді гібрид огірка, який можна сіяти на розсаду вже на початку весни. А якщо хочете вирощувати ці огірки без розсади, то можна посіяти їх прямо на городі в середині квітня. Сорт Авенсіс відрізняється високою врожайністю і хорошим захистом від грибкових хвороб. Ось що пишуть про цей сорт дачники:

Сіяла насіння цих огірків на розсаду, потім висаджувала в грунт. Ростуть дуже добре, огірочки швидко дозрівають один за іншим, дуже смачні, не гірчать“.

Маринда

Ранній і самозапильний сорт огірка з невеликими соковитими плодами. Огірки без гіркуватості і відмінної консистенції. Сорт стійкий до хвороб. Покупці пишуть про сорт Маринда наступне:

Оскільки взяла тільки 1 пакетик, висіяла на розсаду кожну насінину в окремий стаканчик. На грядки пересадила коли з’явилося по 6 листочків. Швидко пішли в ріст. Цвіли добре і практично на кожній квітці був зародок, якщо не на всіх. Огірочки збирала кожен день. З одного куща можна збирати за один раз до десяти стиглих огірків“.

Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward