Що не можна ставити в мікрохвильову піч ні в якому разі?

event 11:32 Четвер 13 Січня 2022 БЛОГ
мікрохвильовка

Використовуючи мікрохвильову піч, потрібно пам’ятати про правила експлуатації. Далеко не все, що є під рукою, можна ставити в цей побутовий прилад.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Грудне молоко

Часто молоді матусі, щоб не втрачати часу, розігрівають грудне молоко в мікрохвильовці. Але ставити цей поживний для новонародженого продукт в мікрохвильовку категорично не рекомендується.

Молоко може підігрітися нерівномірно, що не дуже добре для дитинки. А ще воно здатне розжаритися вище норми, втративши всі свої поживні речовини.

Краще використовувати спеціальні підігрівачі молока або опускати пляшечку з грудним харчуванням в посудину з гарячою водою.

Яйця

Варити яйця в мікрохвильовці небезпечно для життя. Адже під дією хвиль всередині курячого продукту накопичиться пар, який може призвести до вибуху шкаралупи. А ось з омлетом і яєчнею проблем не виникне — можете сміливо відправляти їх в шафку-піч.

Яловичина

Готувати яловичину в мікрохвильовці можна без проблем, але розморожувати небажано. Тому що, по краях м’ясо почне вже запікатися, а всередині ще буде заморожене. В такому стані почнуть розмножуватися шкідливі бактерії.

Читайте також: Обізвала “тупою вівцею”: у Карпатах жорстоко побили туристів (ВІДЕО)

Краще дістати м’ясо з морозилки напередодні готування, залишивши на нижній полиці холодильника для розморожування.

Бабусина чашка

На будь-якій кухні повно посуду, яким користувалися ще мами та бабусі. У радянських тарілках і чашках поряд з важкими металами може бути присутнім свинець. Потрапивши під дію хвиль, він просто отруїть їжу.

В обов’язковому порядку використовуйте для готування і розігріву їжі в мікрохвильовці спеціальний посуд.

Посуд з позолотою

Слідкуйте за тим, щоб тарілки та чашки з їжею, відправлені на розігрівання, були без будь-яких прикрас, позолочених країв та іншої атрибутики. Блискучі елементи загрожують викликати задимлення та іскри. 

Краще використовувати скляні вогнестійкі предмети. Або на крайній випадок посуд з фаянсу, кераміки та порцеляни.

І у жодному разі не запускайте в роботу порожню мікрохвильовку! Якщо забудете завантажити всередину тарілку з їжею і включите прилад, це загрожує виникненням пожежі. Адже всередині не буде продуктів або рідини, здатної поглинати мікрохвилі. Ось ця порожнеча і викличе займання.

Джерело

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward