Рецепт смачної домашньої ковбаси на Великдень

event 15:53 Вівторок 19 Квітня 2022 БЛОГ
домашня ковбаса

Після Великого посту християни святкують Хрестове Воскресіння та вживають багато смачних страв. Традиційно в це свято на столі повинна бути домашня ковбаса.

Перевірені та актуальні новини з фронту БАЙРАКТАР NEWS.

Пропонуємо ознайомитися з рецептами нереально смачних ковбас, які можна приготувати вдома самостійно. Використовують для оболонки спеціальну заготовку, яку продають в магазині або кишки.

Інгредієнти

  • Свинина (ошийок, лопатка, задня частина) –  2-2.5 кг.
  • Сало – 500-700 р.
  • Часник – 1 головка.
  • Свинячі тонкі кишки – 5 м.
  • Коньяк або бренді за бажанням.
  • Сіль, перець, суха зелень (базилік, чебрець, орегано), мелений коріандр, мускатний горіх.

Приготування

Кишки ретельно промити під проточною водою. З м’яса видалити кістки і хрящі. М’ясо і сало без шкірки дуже дрібно порубати, змішати в мисці, додати сіль і спеції. Додати дрібно порубаний часник. За бажанням додати в фарш 2 ст. л. коньяку для гарного аромату. 

На м’ясорубку вдягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі і решітку. Натягніть кишку на трубочку, зв’яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м’ясом і салом через трубочку в м’ясорубці. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не лопнула при смаженні.

Читайте також: Як зробити шоколадні гнізда з яєчками для паски: рецепт

При виявленні дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав’язати ковбасу ниткою в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок. Покладіть ковбаски в холодильник на 5 годин. 

Перед смаженням проколоти оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася. Сковороду наполовину залити водою, після кипіння варити 4-5 хв після варіння змастити ковбасу жиром або маслом, смажити до золотистого кольору або на 1 годину залишити в розігрітій до 240 градусів духовці. 

Їсти можна і гарячою, і холодною. Подавати з гарніром або овочами.

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward