Рецепт простого брауні, без соди й молока

event 16:50 Понеділок 01 Серпня 2022 БЛОГ
brauni

Шоколадний брауні – звучить так смачно, але так складно, що багато господинь побоюються братись за цю страву. Насправді приготувати брауні, не складніше ніж звичайний бісквіт, але смакує він, як повноцінний десерт.

 УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Інгредієнти:

  • шоколад темний 180 г
  • олія вершкове 180 г
  • яйця 3 шт.
  • борошно 75 г
  • цукор 250 г
  • сіль 1/4 ч. ложки

Спосіб приготування:

Олію та шоколад потрібно розтопити, для цього шоколад ламаємо шматочками й кладемо його разом з маслом у місткість, в якій їх розтоплюватимемо.

Розтоплюємо шоколад з олією на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Якщо використовуєте мікрохвильову піч, нагрівайте шоколадну масу акуратно, щоб не перегріти шоколад, інакше він може згорнутися. Щоб цього не сталося, діставайте посуд з маслом та шоколадом з мікрохвильової печі кожні 10-15 секунд і ретельно перемішуйте до отримання однорідної маси. Якщо вона вийшла дуже гаряча, остуджуємо її.

Яйця миємо, щоб бруд зі шкаралупи не потрапив у наше тісто, і вибиваємо в місткість для збивання. Туди ж додаємо цукор та сіль.

Перемішуємо яйця з сіллю та цукром до однорідного стану та повного розчинення цукру та солі. Не варто дуже старатися, перед нами не стоїть завдання отримати густу пишну піну, потрібно лише перемішати все до однорідності. Тут навіть не обов’язково використовувати міксер, можна перемішувати все звичайним віночком або навіть вилкою.

Додаємо до яєчної маси шоколадно-масляну суміш, що охолола, перемішуємо.

Просіюємо сюди борошно і знову перемішуємо до однорідного стану.

Ось приблизно такої консистенції тісто у нас має вийти.

Форму для випічки застилаємо пергаментом (я не рекомендую пропускати цей момент, інакше вам буде дуже складно слухати брауні з форми) і виливаємо в неї наше тісто. Я використовувала форму розміром 22х30см. Шар тесту не повинен бути дуже великим, оптимальна висота тесту у формі має бути близько 2-3 см

Ставимо форму в розігріту до 175 ° C духовку на 30-35 хвилин. У мене кіт Хантер суворо слідкує за цим процесом.

Щоб брауні вийшли з вологою серединкою, важливо не пропустити час та вчасно витягнути їх із духовки. Тому ближче до кінця випічки, починайте перевіряти готовність зубочисткою. Потрібно спіймати момент, коли середина перестала бути рідкою, але на зубочистці все ще залишається трохи вологого тіста (як на фотографії), одразу виймайте форму з духовки, брауні готові. Важливо не перетримати його, якщо зубочистка виходить сухою, отже, вологої середини у вас вже не вийде.

Читайте також: В Якутії місцеві перевозять трактори через воду, бо немає мостів (ВІДЕО)

Дайте брауні повністю охолонути, і лише після цього наріжте на квадрати. Можна також прибрати їх на кілька годин у холодильник, холодні брауні матимуть зовсім іншу текстуру, ніж теплі. Теплі брауні розсипчастіші, більше схожі на вологий щільний бісквіт, а холодні мають більш в’язку і щільну структуру. Тут, звичайно, справа смаку, але мені більше подобається брауні, витримані кілька годин у холодильнику.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward