Пишні і ароматні оладки на кефірі без яєць (рецепт за 10 хвилин)

event 12:55 П’ятниця 04 Лютого 2022 БЛОГ
оладки на кефірі

Оладки — традиційна страва української кухні у вигляді невеликих пухких смажених коржиків з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Оладки за старих часів, як і тепер, готували з густішого тіста, ніж млинці. Їх пекли з дріжджового або прісного тіста зі збитими білками. На відміну від млинців, їх готували з начинкою (наповнювачем) — у тісто додавали дрібно нарізані яблука, гарбуз, родзинки, сливи (у млинці натомість начинку загортають — такі млинці звуть налисниками).

Багато людей часто печуть вдома всілякі оладки з начинками і без. Мабуть, усім особливо подобаються пишні оладки. Тому ділимося з вами вдалим рецептом дуже смачних, пишних оладок, приготованих на кефірі без додавання яєць.

оладки на кефірі

Цього разу розповімо рецепт з експериментом із додаванням в тісто лимона. Смак і аромат виявилися просто приголомшливими. Ніжні, повітряні з легкою кислинкою оладки можна подати із солодким соусом або сметаною.

Інгредієнти для приготування пишних оладок на кефірі без яєць:

кефір – 300 мл;

борошно пшеничне – 450 г;

сода – 1 ч. л.;

лимон – 1 шт. (по бажанню);

цукор – 5-6 ст. л.;

олія для смаження.

Підготуйте продукти для тіста.

Підготувати продукти для приготування пишних оладок на кефірі

Кефір влити в глибоку миску, всипати соду, перемішати і залишити на 5 хвилин. Лимон вимити і обдати окропом. Зняти з лимона цедру, потім видавити з лимона сік. Додати цедру, сік лимона та цукор у кефір, злегка перемішати. На поверхні кефіру з’явиться пишна шапочка із бульбашок – це нормально.

Потім додати просіяне борошно.

оладки на кефірі

Отриману масу ретельно перемішати силіконовою лопаткою або ложкою. Тісто має вийти повітряним та однорідним.

Сковороду добре розігріти і додати олію. Викладати по 1 столовій ложці тіста. Випікати оладки до золотистого кольору із двох сторін.

Оладки, приготовані на кефірі без додавання яєць, виходять дуже пишними та не опадають після того, як охолонуть. Сметана, сироп стануть чудовим доповненням до цих оладок.

Джерело – інстаграм gotovim_bluda

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Автор:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward