Паста болоньєзе: покроковий рецепт (ФОТО)

event 15:34 Середа 22 Вересня 2021 БЛОГ

Не дивуйтеся, якщо коли-небудь почуєте, як спагеті болоньєзе італійці називають “рагу”. Річ у тім, що вони так називають будь-який м’ясний соус, який готується на слабкому вогні протягом декількох годин. Так-так, спочатку приготування спагеті болоньєзе (або пасти болоньєзе) займало мало не півдня! А ще кажуть, що найстаріший рецепт соусу, створений в місті Болонья (звідси й назва), складався зовсім з інших інгредієнтів: з курячої печінки, трюфелів та вершків. Але в сучасному світі інша справа.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

По-перше, готують соус болоньєзе з м’яса і томатів, а по-друге, ніхто вже не тушкує інгредієнти протягом кількох годин (в кращому випадку пів години). До речі, розчаруємо любителів шукати “найправильніший рецепт”: в цьому випадку його точно не існує. Кожна італійська господиня додає в соус болоньєзе продукти на свій смак (солодкий і гострий перець, печериці, селера або цукіні) і вважає цей варіант ідеальним. Тому ми вирішили запропонувати свій рецепт спагеті болоньєзе – досить простий, швидкий і досить демократичний.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • оливкова олія – 2 ст. л;
  • м’ясний фарш – 600 г;
  • солодкий перець – 2 шт;
  • консервовані помідори у власному соку – 500 г;
  • спагеті – 250 г;
  • тертий твердий сир – 100 г;
  • орегано, петрушка, базилік – на смак;
  • сіль, мелений чорний перець – на смак.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготуйте соус для спагетті болоньєзе. Для цього цибулю з часником очистіть. Лук розріжте на половинки, потім наріжте дрібними кубиками. Зубчики часнику роздушіть плоскою стороною ножа і порубати.

Крок 2

У велику сковороду налийте оливкова олія і нагрійте його. Викладіть нарізані цибулю з часником і, помішуючи, смажте на середньому вогні до легкого рум’янцю.

Крок 3

До цибулі з часником додайте фарш і, помішуючи виделкою (щоб не утворювалися грудочки), смажте на середньому вогні протягом 10 хвилин. М’ясна основа для соусу болоньєзе готова!

Крок 4

Солодкий перець, видаливши насіння і перегородки, наріжте маленькими кубиками. Додайте в сковороду до м’яса і, помішуючи, смажте 5 хвилин. Слідкуйте, щоб перець не підгорів.

Крок 5

Помідори очистіть і перекладіть в чашу блендера. Подрібніть на високій швидкості, потім додайте в сковороду до м’яса з овочами. Посоліть і поперчіть. Додайте пряні трави за смаком і тушкуйте соус болоньєзе на маленькому вогні 20 хвилин.

Крок 6

Приготуйте спагетті. Для цього у великій каструлі доведіть до кипіння воду і трохи посоліть її. Опустіть в неї спагетті, що не ламаючи. Робіть це поступово, у міру розм’якшення зануреної в воду частини. Варіть 10 хвилин.

Крок 7

Готові спагетті відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. Промивати їх не треба: так паста буде краще з’єднуватися з соусом. Але додати столову ложку оливкової олії можна.

Крок 8

Спагеті покладіть в соус болоньєзе і перемішайте. Прогрійте все разом. Потім розкладіть по порційних тарілках і посипте тертим сиром. Відразу подайте на стіл.

КОРИСНА ПОРАДА

Солодкий перець в рецепті болоньєзе для спагетті можна не смажити, а використовувати в свіжому вигляді. Для цього дрібно наріжте його, подрібніть в блендері разом з консервованими помідорами і додайте в соус. В результаті перцевий смак стане більш вираженим.

Джерело

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward