Як дізнатися ім’я свого судженого в ніч на Андрія

event 12:35 Неділя 12 Грудня 2021 БЛОГ

Сьогоднішня ніч є одна з найзагадковіших, адже з 12 на 13 грудня дівчата та жінки ворожать на свого майбутнього чоловіка.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

13 грудня церква відзначає пам’ять Андрія Первозваного. В народі дівчата з 12 на 13 грудня ворожили на свого майбутнього чоловіка.

Дівчина перед цим не повинна була нічого їсти, окрім води та хліба; повинна мовчати після ворожіння аж до самого ранку та не розповідати результат.

Існує надзвичайно багато способів, щоб дізнатися ім’я свого коханого, та дізнатися, коли дівчина вийде заміж.

Ворожіння на ім’я судженого

Після півночі дівчина має вийти на вулицю і, побачивши першого зустрічного чоловіка, запитати його ім’я – саме так зватимуть і її судженого.

Читайте також: Народні прикмети для зачаття дитини і вагітності

Ворожіння на папірцях

У ніч на 13 грудня дівчина повинна покласти під подушку мішечок з написаними на окремих аркушах паперу чоловічими іменами: потрібно вказати будь-які 11 імен на власний розсуд, а один папірець залишити порожній. Уранці дістати один аркушик – саме так зватимуть майбутнього чоловіка. Якщо ж дістався пустий папірець – ім’я судженого поки залишається таємницею.

Ворожіння по коту

Якщо вдома є кіт, дівчина загадує бажання і кличе домашнього улюбленця. При цьому вона уважно дивиться, якою лапкою кішка ступить через поріг. Якщо правою – бажання здійсниться.

Ворожіння з черевиком

Дівчина знімає свій чобіт і кидає його за ворота. Куди чобіт упаде носком, звідти буде суджений. Якщо ж носок буде повернутим до воріт, від яких його кинули, – у найближчий рік дівчина не вийде заміж.

Ворожіння на каблучці

Дівчата по черзі катають по підлозі перстень. Якщо він покотиться до дверей – дівчина скоро вийде заміж. Хлопцеві ж таке віщує далеку дорогу.

Джерело

Автор:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward