Бути здоровим модно: прості правила для міцного здоров’я

event 16:39 Понеділок 15 Листопадаа 2021 БЛОГ
здоровий спосіб життя

Недарма кажуть – профілактика краща за лікування. Хоча деяких хвороб не уникнути, ви можете багато зробити для того, щоб уповільнити розвиток захворювання чи взагалі йому запобігти. Кілька порад котрі допомагають поліпшити здоров’я.

Ніхто не хоче хворіти, адже хвороба — це, як мінімум, клопоти й витрати. Ви не тільки погано почуваєтеся, але й не можете працювати або вчитися, заробляти гроші чи дбати про свою сім’ю. Можливо, комусь навіть треба за вами доглядати, а вам — платити чималі гроші за медикаменти й лікування.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

ЗДОРОВИЙ СОН

Щоб уникнути діабету, серцево-судинних захворювань, інсульту, високого кров’яного тиску, збільшення ваги та ожиріння, порушення імунної системи, погіршення психічного здоров’я, депресії потрібно щонайменше 7 годин сну щоночі. Молодь та люди з хронічними захворюваннями мають спати 8-10 годин на добу, а діти різного віку – від 9 до 17 годин.

ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Від того, що ви їсте, залежить стан вашого здоров’я і тривалість життя.

Головні правила здорового харчування:

  • контроль калорійності їжі та ваги;
  • щоденне споживання корисних продуктів із різних груп (овочі і бобові; фрукти та ягоди; цільні злаки; нежирне м’ясо та птиця, риба, яйця, горіхи та насіння; молоко, йогурт, сир, переважно із помірним вмістом жиру);
  • менше солі, цукру та жирів;

Оптимальний режим харчування:

  • сніданок протягом першого часу після підйому, обід та вечеря не пізніше трьох годин до сну;
  • інтервал між основними прийомами їжі не перевищує три з половиною – чотири години;
  • протягом дня один-два перекуси.

Також рекомендуємо пити достатньо рідини. Норма води в день для дорослої людини – 4% від загальної маси тіла, тобто 2800 – 3000 мл/день при вазі 70-75 кг. 

Людина може задовольняти потребу в рідині, споживаючи лише воду. Але існують й інші джерела рідини – рідкі страви, харчові продукти та напої.

На показники потреби в рідині впливають різні фактори – індивідуальні особливості, рівень фізичної активності та температура навколишнього середовища. Якщо ви відчуваєте спрагу, то це є головним сигналом, щоб випити води.

Читайте також: Вчені назвали найкращий напій від похмілля

БЕЗ СИГАРЕТНОГО ДИМУ

Сигаретний дим, містить більше 4000 хімічних речовин, з яких, принаймні, 250 – шкідливі, а понад 50 викликають рак. Уже з першого дня відмови від сигарет ваш організм почне відновлюватися, а ризики виникнення хвороб, пов’язаних з курінням, зменшуватися.

АКТИВНЕ ЖИТТЯ

30 хвилин фізичних вправ на день суттєво зменшать ризик інсульту, діабету та раку, продовжать тривалість та якість життя, покращать настрій і самооцінку. Лише ваш лікар може збільшувати інтенсивність та тривалість тренувань.

Навіть поза межами тренувань будьте активними:

  • піднімайтесь сходами, а не ліфтом;
  • підіть на роботу пішки чи хоча б вийдіть на зупинку раніше, гуляйте у парку тощо.

Джерело

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward