Знання англійської для офіцерів ЗСУ стане обов’язковим

event 12:39 П’ятниця 12 Червня 2020 ПОДІЇ

У Збройних силах України з 2025 року планується зробити володіння англійською мовою обов’язковою вимогою для офіцерів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак після телефонної розмови з начальником Штабу оборони Великої Британії Ніколасом Картером.

Коментар:Ми поставили амбітне завдання – з 2025 року для кожного офіцера знання англійської мови має стати обов’язковою умовою проходження служби в Збройних силах України“, – повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Хомчак наголосив, що досягнення сумісності з країнами-членами НАТО і нарощування бойових можливостей є пріоритетом розвитку ЗСУ. Він також відзначив стратегічних радників високого рівня за вагомий внесок у реформування української армії, зокрема, подякував за консультації генералів Гордону Мессенджеру і Алану Річмонду.

Картер в свою чергу запропонував спланувати і провести спільні навчання з підрозділами Сухопутних військ ЗСУ.

Сторони також обговорили низку питань двостороннього військового співробітництва щодо реалізації підготовки особового складу в рамках програми ORBITAL і сприяння розвитку Військово-морських сил ЗСУ.

Крім того, вони обговорили боротьбу з поширенням коронавірусу серед військовослужбовців.

Коментар:У Збройних силах України нам вдалося утримати ситуацію з Covid-19 під контролем, це стосується і району проведення операції Об’єднаних сил, де на коронавірус не захворів жоден військовослужбовець“, – зазначив Хомчак.

Головнокомандувач ЗСУ висловив подяку за передання британською стороною гуманітарної допомоги: засобів індивідуального захисту. Це 40 тис. захисних масок, тисяча трирівневих захисних респіраторів, безконтактні інфрачервоні термометри та ін.

Джерело: сайт Факти

Читайте також: Гривня знову зміцнилася до долара: свіжий курс валют

Теги:
Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward