Зеленський виступив на саміті ЄС: про що говорив

event 16:11 Четвер 14 Грудня 2023 ПОЛІТИКА

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської ради по відеозв’язку. Глава держави закликав ЄС не вагатися та прийняти рішення про початок переговорів з Україною щодо вступу в Євросоюз, передає “Інтерфакс-Україна”.

Зеленський заявив, що цього року “ми не допустили жодної помилки”. Він додав, що “Європа пройшла цей рік гідно. Не було ні боягузтва, ні нерішучості”. 

“А путін за рік нічого не виграв. Ні в боях проти України, ні в спробах розділити і принизити європейців. Цьогоріч він втратив усе. Вкрай важливо, що він програв не тільки в Україні, а й у всіх аспектах європейського життя. Європа зберегла свою єдність. Європа не дозволила своєму народу втягнутися в жодну з криз, про які завжди мріяв кремль”, – заявив український президент і додав, що зараз не час для напівзаходів та коливань.

За словами Зеленського, зараз важливо, аби Європа не впала в нерішучість та, щоб її не вважали такою, що не заслуговує на довіру. Або ж, щоб Європу не вважали нездатною ухвалити рішення, які вона підготувала сама. Президент України додав, що “сьогодні той день, коли рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві”. 

Читайте також: На Франківщині хочуть самостійно виготовляти дрони для ЗСУ

“У Європі не зрозуміють, якщо задоволена посмішка Путіна стане нагородою за зустріч у Брюсселі”, – пояснив Зеленський.

Він нагадав, що останніми днями спілкувався з багатьма лідерами Євросоюзу, з якими говорив про обіцяне рішення щодо початку переговорів з Україною про вступ. Зеленський запевнив, що не почув “жодних контраргументів, чому нам не реалізувати б план, узгоджений усією Європою”. 

Він підкреслив, що це рішення “потрібне людям в окопах”, які збивають дрони й ракети щоночі. А також потрібне всім тим, хто працює, щоб діти могли навчатися навіть в умовах постійного російського терору, а лікарі могли рятувати життя, навіть коли Росія намагається зруйнувати наші енергетичні або комунікаційні системи. 

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward