За допомогою вживленого чіпа Neuralink мавпа зіграла пінг-понг на комп’ютері

event 14:40 П’ятниця 09 Квітня 2021 ПОДІЇ

Компанія Neuralink, яка займається створенням нейроінтерфейсів, показала мавпочку, яка навчилася управляти об’єктами у відеоіграх виключно за допомогою мозку та вживленого в нього імплантата. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

На офіційному YouTube-каналі опублікували відео з експериментом.

Засновник Neuralink Ілон Маск раніше вже заявляв, що мавпи змогли навчитися керувати комп’ютером за допомогою свого мозку і чіпа Neuralink. Цього разу компанія провела відповідну демонстрацію.

Учасницею експерименту стала 9-річна мавпочка Пейджер. Їй встановили імплантат Neuralink приблизно за шість тижнів до запису відеоролика.

Спочатку мавпочку навчили грати в ігри за допомогою джойстика, за що її нагороджували банановим пюре, яке подавали через спеціальну металеву трубку. Поки Пейджер грала, Neuralink збирав інформацію про роботу нейронів мозку і навчався передавати інформацію про рухи рук.

Після вивчення мозкової активності вчені відключили джойстик від комп’ютера. Незважаючи на це, щоб отримати нагороду, мавпочка продовжила грати без використання фізичного контролера.

Після публікації відеоролика Маск написав у Твіттері, що імплантати допоможуть паралізованим людям публікувати твіти швидше, ніж звичайній людині, що набирає текст пальцями на смартфонах. Він також розраховує, що в майбутньому нейроінтерфейси повернуть паралізованим людям можливість ходити.

Підприємець також пожартував, що “скоро наша мавпочка буде на Twitch та Discord”. Хоча, цілком можливо, що це був не жарт.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні можуть запрацювати платіжні системи Stripe і PayPal

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward