ЄСПЛ визнав законною обов’язкову вакцинацію

event 17:20 Четвер 08 Квітня 2021 ПОДІЇ

Європейський суд з прав людини ухвалив, що обов’язкова вакцинація є законною і може знадобитися в демократичних суспільствах.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це сказано в рішенні суду.

На думку експертів, хоч даний позов не торкався пандемії коронавірусу, але це рішення вплине на вакцинацію від COVID-19.

До суду подали сім’ї з Чехії, які виступали проти обов’язкової вакцинації дітей. У Чехії дітей обов’язково потрібно вакцинувати проти дев’яти захворювань, зокрема проти кашлюку, кору і дифтерії.

Батькам, які без поважних причин не вакцинували дітей, може загрожувати штраф. Поважною причиною можуть бути медичні протипоказання. Крім того, дітей, що не були вакциновані, не допустять в дитячий садок.

В ЄСПЛ вважають, що чеські органи охорони здоров’я вводять обов’язкову вакцинацію відповідно з «найкращими інтересами дітей».

Згідно з рішенням суду, політика Чехії зі щеплення не порушує право на повагу до приватного життя відповідно до Європейської конвенції з прав людини.

Судді заявили, що мета має полягати в тому, щоб кожна дитина була захищена від серйозних захворювань за допомогою вакцинації або колективного імунітету.

Крім того, в ЄСПЛ пояснили, що недопуск дітей до закладів освіти є захисним механізмом, а не каральним.

Джерело: сайт НВ

Читайте також: Влада Пекіна маркує будівлі відповідно до кількості вакцинованих

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward