Весняне рівнодення 2022: головні традиції свята, що можна і не можна робити

event 15:39 Четвер 17 Березня 2022 Суспільство
погода

З давніх-давен наші предки чекали на день весняного рівнодення, тому що з цієї дати дні ставали довшими, а ночі коротшими. Слов’яни саме в цей день відзначали Новий рік – час, коли весна вступає в свої права і все живе на Землі прокидається після зимової сплячки, пише Уніан.

Перевірені і актуальні новини з фронту – Час • Дій | НОВИНИ.

Деталі: Цього року святкова дата настане 20 березня о 17:35 за Києвом. В цей час сонце перетне небесний екватор і опиниться в північній півкулі замість південної. День зрівняється з ніччю, а, починаючи з 21 березня, тривалість світлового дня буде більше. Вважається, що саме з цього моменту припиняються заморозки і на Землю приходить тепло.

Традиції весняного рівнодення

Слов’яни наділяли цю дату містичними властивостями. Вірили, що дні стають довшими, ніж ночі, не просто так – світло перемагає темряву. Сонце світить абсолютно всім, тому важливо провести 20 березня в благих намірах і доброму здоров’ї.

“Жайворонки”, “Сороки”, “40 птахів” – такі назви ще використовувалися для дати 20 березня. Господині випікали печиво у формі жайворонків, накривали пишні столи і влаштовували застілля. Вважалося, що весну потрібно зустрічати пишно і голосно, а також співати обрядові пісні, щоб їх почули птахи і швидше повернулися з теплих країв.

Читайте також: “Зима захоче взяти реванш, але не вийде”: новий прогноз синоптика

Що потрібно робити на рівнодення

20 березня 2022 року – день оновлення, дата, коли настає астрономічна весна і люди починають новий життєвий цикл. З цим пов’язані і поради на весняне рівнодення:

  • зробіть прибирання вдома, викиньте все непотрібне і старе;
  • напишіть список справ і нових цілей для себе;
  • загадайте бажання і запишіть його на листку паперу, а потім сховайте;
  • попрощайтеся з негативними думками і помиріться з рідними.

Також цей день відмінно підходить для молитов, медитацій і очищення своєї свідомості. Якщо є можливість – прийміть душ і змийте всі погані думки і події, які ви запам’ятали, щоб зустріти новий життєвий цикл очищеними.

Що не можна робити в день рівнодення

Наші предки вірили, що 20 березня заборонено злитися, лаятися і лихословити. Якщо ви проведете цю дату в конфлікті, то весь наступний рік будете стикатися з проблемами.

Також існує повір’я, ніби в цей день нечиста сила виходить у світ живих і може нашкодити людині. Тому слов’яни виходили на вулицю зі свічкою – вогонь відлякував злих духів.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward