В уряді пояснили, хто зможе отримати доплати у зв’язку з “карантином вихідного дня”

event 13:17 П’ятниця 13 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Кабмін підтримає бізнес у період карантину вихідного дня. Офіційно оформлені працівники, які позбавлені можливості працювати у вихідні, отримуватимуть доплати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Коментар: Ми звернулися до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форс-мажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації.

Друге питання – це виплати людям, які офіційно працюють і через рішення про карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю. Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема і під час першого локдауну“, – сказав Немчінов.

Він наголосив, що люди мають бути офіційно оформлені, тоді за них отримають компенсацію роботодавці, які виплачують гроші працівникам. Міністр додав, що часто люди, які хочуть компенсацію, працюють неофіційно, але правила повинні бути для всіх однакові.

Коментар:Ми сподіваємося, що цей період буде короткий і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів… Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну і він буде набагато гірше сприйнятий всіма”, – сказав Немчінов.

Крім того, Немчінов розповів, що уряд розширить програму доступного кредитування “5-7-9” і більше підприємців зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові “канікули”.

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: У Зеленського просять скасувати “карантин вихідного дня”

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward