В Україні спростять проходження військовими військово-лікарських комісій

event 11:16 Понеділок 27 Лютого 2023 Суспільство

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого “військового ЦНАПу”.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Кабінет міністрів працює над автоматизацією та діджиталізацією всіх процесів у рамках проходження бійцями військово-лікарських комісій.

Коментар: Довідки мають “ходити” за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій“, — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо оптимізації процесів походження військово-лікарської експертизи

Під час наради експертна група спільно з Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством у справах ветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері. Основна мета — автоматизація та діджиталізація всіх процесів.

Коментар: Військові мають отримати належний та швидкий сервіс з відповідним рівнем обслуговування та поваги“, — наголосив очільник уряду.

Окремо учасники наради приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Шмигаль дав завдання відповідальним міністерствам напрацювати зміни, які зроблять цю послугу в цифровому форматі. Також прем’єр-міністр доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого “військового ЦНАПу”.

Читайте також: На Харківщині викрито чергового колаборанта, який влаштувався до псевдополіції

Шмигаль підкреслив, що процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарських, а й медико-соціальних експертних комісій.

На нараді були присутні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська, командувач Медичних сил Збройних сил України Тетяна Остащенко, представники міністерств цифрової трансформації, оборони, внутрішніх справ, народні депутати.

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward