Українські вчені можуть створити власну від коронавірусу: що для цього потрібно

event 15:56 Середа 23 Вересня 2020 ПОДІЇ

Два українські інститути отримали державні гранти на розробку вакцини від COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Генетекиня Оксана Півень заявила, що українські вчені здатні розробити вакцину від коронавірусу і мати попит на світовому ринку, якщо отримуватимуть належне фінансування від держави.

Коментар: Дуже добре, що в Україні зайнялися розробкою вакцини. Це перший етап. Сама розробка – складний процес, який займає не один рік, і не два. Може тривати 5-6 років і складається з багатьох етапів. Україна займатиметься першим – самою розробкою вакцини. Вірю, що при належному фінансуванні у нас все вийде“, – запевнила Півень.

За її словами, українські науковці будуть конкурентоспроможними і зможуть пропонувати свої послуги в розробці вакцин на майбутнє. Бо коронавірус – це не єдиний вірус, з яким люди стикнуться надалі.

Коментар: Буде дуже добре, якщо Україна матиме свої лабораторії і групи та зможе задовольняти внутрішні потреби. Не варто недооцінювати українську науку. Нам сто років насаджували тезу, що українці другий сорт. Це не так, і в нас, і в медицини, науки є дуже великий потенціал, який державі варто підтримувати фінансово“, – підсумувала Півень.

Нагадаємо, що нині у світі на фінальній стадії дослідження перебуває лише одна вакцина шведсько-британської компанії, яку розробляють у партнерстві з Оксфордським університетом. В разі успішних випробувань, вона може бути готовою до кінця цього року.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: У Лівії розбився вертоліт з російськими військовими найманцями

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward