Україні може загрожувати удар РФ з Білорусі на чолі з ПВК “Вагнер” – британський генерал

event 16:30 Неділя 25 Червня 2023 Війна

Російська приватна військова компанія “Вагнер”, якою керує так званий “кухар” диктатора Володимира Путіна Євген Пригожин, може очолити нову атаку РФ на Київ з білоруської території.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Українським лідерам варто остерігатися можливого нападу Пригожина на столицю України, сказав британський генерал, колишній начальник Генерального штабу Великобританії Річард Даннат Sky News

Коментар: Той факт, що він (ватажок “вагнерівців” – Ред.) поїхав до Білорусі, викликає деяку стурбованість“, – заявив експерт.

Даннат попередив, що, якщо Пригожин “зберіг навколо себе боєздатні сили, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва“, де почалася повномасштабна війна з РФ.

За його словами, “цілком можливо”, що РФ може використовувати ПВК “Вагнер”, щоб знову спробувати захопити українську столицю. 

Також генерал прокоментував нібито організований Пригожиним заколот в РФ. 

Читайте також: США не помітили змін у ядерній позиції Росії під час заколоту Пригожина – CNN

Коментар: Путін безумовно сильно ослаб. Російські військові… явно у деякому сум’ятті“, – заявив він.

Варто зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення Білорусь дозволила військам РФ вдертися в Україну зі своєї території, і окупантам вдалося захопити частину Чернігівської та Київської областей. Через кілька місяців українські воїни прогнали загарбників з півночі нашої держави.

Українська сторона повідомляла, що РФ перекинула до Білорусі кілька тисяч своїх військовослужбовців, зокрема, мобілізованих. На білоруській території постійно йдуть військові навчання. Українські прикордонники повідомляли, що загрози нового вторгнення немає. 

Останні новини
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward