У Віндзорі поховали принца Філіпа: як це було

event 16:13 Неділя 18 Квітня 2021 У СВІТІ

У суботу, 17 квітня, у Великобританії проводили в останню путь чоловіка королеви Великобританії Єлизавети II, герцога Единбурзького принца Філіпа.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Монарха поховали у каплиці Святого Георгія (Віндзорському замку), що є частиною палацового комплексу у Віндзорі, пише DW.

Кількість гостей на церемонії не перевищувала 30 осіб. Серед запрошених були троє родичів принца Філіпа з Німеччини.

Від публічної церемонії прощання королівська сім’я відмовилася, а британців попросили не приїжджати на похорон і не збиратися натовпами біля Віндзорського замку у зв’язку з пандемією COVID-19. Похорони пройшли з дотриманням карантинних обмежень, Учасники церемонії носили чорні захисні маски, дотримувалися дистанції.

Похорон принца став для королеви першою появою на публіці після смерті чоловіка. У день похорону жителі Великобританії вшанували його пам’ять загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Під час жалобної процесії труну з тілом Філіпа привезли на катафалку на відспівування до каплиці Святого Георгія. Очолювали церемонію старші з чотирьох дітей королівського подружжя – принц Чарльз і принцеса Анна.

На церемонії прощання були присутні й онуки покійного, серед яких і принц Гаррі. Його дружина Меган Маркл, за інформацією ЗМІ, спостерігала за тим, що відбувається, зі США.

Під час відспівування принца архієпископ Кентерберійський зазначив, що покійний вів “життя служіння”. За герцога виголосили молитву, підкресливши “його непохитну віру і вірність, його високе почуття обов’язку і порядність, його життя служіння нації та Співдружності, а також відвагу і натхнення його правління”.

Після церемонії відспівування труну з тілом помістили до 200-річної усипальниці, де вже поховані 24 члени королівської сім’ї.

Очікується, що після смерті Єлизавети II труну з тілом принца Філіпа перенесуть з цієї усипальниці під загальну для них двох могильну плиту в підземний склеп каплиці короля Георга VI. Там поховані батьки королеви і її сестра принцеса Маргарет.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Українці отримають додаткові вихідні у травні: коли та як відпочиватимемо

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward