Яка стратегія розвитку агрогалузі в Україні? — блог Дмитра Соломчука

event 17:50 П’ятниця 16 Квітня 2021 БЛОГ

Яка стратегія розвитку агрогалузі в Україні? Без такого запитання до мене, не обходиться жодна зустріч зі ЗМІ, аграріями, селянами.

Моя позиція – чітка, і базується на багаторічному успішному досвіді в агробізнесі. Але розпочнімо з передісторії.

Агросектор України характеризується глобалізацією і створенням агрохолдингів, від яких країна отримує новітні технології, робочі місця, валютні надходження. Але переважна більшість агрохолдингів – орієнтовані на експорт, а Україну використовують як “продовольчу базу” для продажів за кордон.

Майбутнє за малим та середнім фермерством!
Це особливо актуально після завершення децентралізації. Саме розвиток невеликих фермерських господарств сприятиме безпеці харчових продуктів та ціновій стабільності на внутрішньому ринку. А також самозайнятості селян, що буде гарантувати розвиток сіл, селищ.

Мій пріоритет – працювати над піднесенням невеликих господарств та разом з Європейським Союзом впроваджувати програму “від ферми до виделки”. І ми вже зробили для цього певні вдалі кроки. З минулого року вперше в історії державні дотації пішли господарствам, а не холдингам. Наразі ми включили у державну програму вівчарство, козівництво, органічне виробництво, картоплярство, бджільництво тощо.

Сьогодні наголошуємо на меліорації та зрошенні, щоб кожен квадратний метр української землі міг ефективно і безпечно працювати на наших фермерів, незалежно від погодних умов.

Разом, крок за кроком, ми змінюємо країну. Продовжуємо працювати! На реформах “забери в бідного, віддай багатому” поставлена жирна крапка ще у 2019 році.

Читайте також: Верховна Рада взялася за бездіяльність Держпродспоживслужби: перевірять всі регіони

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward