У Верховній Раді може з’явитися нова коаліція: деталі

event 10:58 П’ятниця 04 Грудня 2020 ПОЛІТИКА

У Верховній Раді може відбутися переформатування парламентської більшості. До цього найбільшу фракцію “Слуга народу” схиляє президент Володимир Зеленський.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У керівній верхівці побоюються, що олігарх Ігор Коломойський може перевести лояльних до нього мажоритарників зі “Слуги народу” до депутатської групи “За майбутнє”.

Як розповів один із представників команди президента, у разі, якщо Коломойський переведе “своїх” мажоритарників у “За майбутнє”, то президентській фракції доведеться домовлятися про нову коаліцію на двох або на трьох. Головним претендентом на таку роль є “Батьківщина”.

Коментар: Коломойський періодично розкручує ці розмови, виходячи з політичної ситуації або якихось майбутніх голосувань. Умовно кажучи, якщо президент кілька днів поспіль не відповідає на його дзвінки, він знову запускає цю шарманку про коаліцію“,
– зазначив співрозмовник.

Водночас у більшості вважають, що перейти в “За майбутнє” можуть лише щонайменше 15 депутатів. А це дозволить зберегти монобільшість “Слуги народу”. Сьогодні до однойменної фракції входять 246 осіб.

Також у президентській фракції вважають більш “поступливим” і надійним партнером групи “Довіра” на той випадок, якщо у “Слузі народу” все ж залишиться менше ніж 226 осіб. Окрім цього, не всі депутати в монобільшості зрадіють перспективі формального союзу з групою, вплив на яку приписують Коломойському.

За словами голови фракції “Слуга народу” Євгенії Кравчук, наразі жодних заяв про вихід із фракції немає.

Коментар:Поки що юридично існує монобільшість, говорити про створення якихось коаліцій передчасно“. – наголосила вона.

Також нелогічним і нереалістичним вважає перехід частини колег “За майбутнє” мажоритарник від округу в Івано-Франківській області Ігор Фріс, якого відносять до так званої групи Коломойського в “Слузі народу”.

Коментар: Все це не більше ніж порожні вигадки. Не можу сказати про цілковиту монолітність фракції. Але повірте, що фракція не ділиться на чиїхось людей або людей, близьких до якогось бізнесмена та фінансово-промислової групи. Здебільшого розподіл депутатів всередині фракції відбувається за причетністю до якоїсь галузі, сфери компетенції“, – підкреслив парламентар.

Нагадаємо, сьогодні коаліцію у Раді складає лише одна “Слуга народу”. Вона отримала монобільшість, і, відповідно до Конституції України, отримала право коаліції депутатських фракцій.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про парламентський контроль: деталі

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward