Топ-5 продуктів, які позбавлять від стресу та не зашкодять здоров’ю

event 17:34 Понеділок 01 Лютого 2021 БЛОГ

Стрес змушує людей жувати чіпси, купувати шкідливі солодощі, що часто призводить до ожиріння. Проте існують продукти, які протистоять стресу і покращують настрій без шкоди для вашої фігури.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Організму для нормальної роботи необхідні поживні речовини, особливо під час стресової ситуації. Отож медики виокремлюють найкращі 5 здорових продуктів, які необхідні людині під час боротьби зі стресом.

Ягоди — це оптимальний, наповнений клітковиною і вітамінами перекус з низьким вмістом калорій. Антиоксиданти в ягодах допомагають запобігти старінню, викликаному хронічним стресом. Ягоди зменшують тягу до солодкого в перервах між прийомами їжі. На відміну від інших фруктів вони не викликають бродіння в шлунку, а навпаки — нормалізують травлення.

Горіхи — найкращий засіб для покращення обміну речовин. Вони балансують рівень цукру в крові, знижують тягу до солодкого, регулюють апетит і стимулюють обмін речовин. Горіхи містять магній, цинк, вітаміни групи B і жирні кислоти омега-3, які необхідні втомленому від хронічного перенапруження тілу. 

Жирна риба — найкраще впливає на нервову систему. Лосось, сардини й форель містять жирні кислоти омега-3, вітаміни групи B, магній і цинк – речовини, необхідні тілу в стресових ситуаціях. Жирні кислоти поліпшують настрій, знижують запальні процеси й знижують тягу до солодкого.

Темний шоколад — допомагає побороти стрес шляхом вироблення бета-ендорфінів. Він пригнічує тягу до шкідливої їжі (цукерок, чіпсів, ковбаси). Речовина фенілетиламін в складі шоколаду викликає відчуття ейфорії.

Ромашка — це регулятор настрою і роботи шлунку. Відвар з ромашки не тільки чудово знижує напругу нервової системи перед сном, але також містить гіпурову кислоту – речовину, яка зменшує запалення, що виникає в період стресів. Якщо пити чай з ромашки після їжі, то можна зменшити коліки, усунути запори – симптоми, які супроводжують синдром роздратованого кишечника у людей зі стресом.

Банани – цей продукт не тільки ситний та смачний, він також позитивно впливає на нервову систему людини. У його складі є вітаміни В, магній та калій. Зокрема, калій в організмі людини важливий для передачі м’язових та нервових імпульсів, також він регулює кров’яний тиск.

Читайте також: В України відкрився перший магазин IKEA (фото)

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward