Ще одна країна Євросоюзу легалізувала евтаназію

event 14:51 Субота 30 Січня 2021 ПОДІЇ

Португалія стане сьомою у світі, де невиліковно хворі пацієнти зможуть звертатися за допомогою до лікарів, щоб піти з життя.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Згідно з законопроєктом, люди старші 18 років зможуть звертатися за допомогою, якщо вони невиліковно хворі й страждають від “тривалого”та “нестерпного” болю, у разі якщо вони не вважаються психічно непридатними для прийняття такого рішення.

Процес буде доступний лише для громадян Португалії та легальних резидентів з метою запобігання приїзду до Португалії туристів з метою закінчити своє життя.

Зараз схвалений парламентарями законопроєкт перебуває у президента Марсело Ребело де Соуза. Раніше він заявляв, що поважатиме рішення парламенту.

Дехто розкритикував, що саме в цей час голосували за законопроєкт. Опозиційні соціал-демократи заявили, що через пандемію коронавірусу серед людей виникло “велике занепокоєння, страх, пов’язаний з проблемами життя та смерті”.

У листі до парламенту люди, які управляють більшістю будинків для літніх людей в Португалії, які сильно постраждали внаслідок пандемії, заявили, що “схвалення евтаназії є неповагою до всіх цих людей”.

Джерело: сайт Ukrinform

Читайте також: Чи будуть робити щеплення українцям, які перехворіли на COVID

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward