Тариф на газ в Україні злетить через кілька тижнів: скільки доведеться платити весь рік

event 10:38 Понеділок 19 Квітня 2021 Суспільство

В Україні з 1 травня введуть річні тарифи на газ. Через ситуацію на європейських ринках вартість одного кубометра може збільшитися з близько 7 до 12 грн.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Такий прогноз озвучив президент асоціації “Надрокористувачі України” Роман Сторожев.

Коментар: Ситуація на ринку в Європі свідчить про те, що, найімовірніше, європейські постачальники не будуть у таких обсягах, як минулого року, закачувати газ в українські сховища. Плюс холодний квітень відтерміновує початок закачування газу в європейські сховища“, – зазначив експерт.

Як говорить Сторожев: можна припустити з достатнім ступенем впевненості, що низької ціни на газ, як минулого року, не буде. 

Коментар: Ринкова ціна на природний газ буде досить високою. Так, річний продукт буде досить дорогим. Може, не 12 тис. грн, але десь близько“, – вважає Сторожев.

Він зазначив, що для незалежних постачальників, які хочуть продавати газ населенню, потрібно, щоб ціни на їхні річні тарифи були максимально наближені до ринкових. 

Причина в тому, що укласти контракт із Нафтогазом вони зможуть, лише передавши йому EIC-коди конкретних споживачів, щоб виключити можливість продажу такого газу “наліво” з націнкою. Але в нових постачальників баз із такими кодами немає. Не маючи можливості спиратися на ресурс Нафтогазу, такий постачальник повинен або встановлювати ринковий тариф, щоб мати прибуток, або свідомо йти на збитки, щоб просто зайти на ринок.

Джерело: сайт Kosatka.media

Читайте також: Потужні магнітні бурі наближаються до Землі: фахівці назвали небезпечні дати

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward