Ситуація на фронті: на трьох напрямках ворог веде наступальні дії

event 09:28 Вівторок 19 Грудня 2023 Війна

У вівторок, 19 грудня, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають наступальні дії російських окупантів.

За його словами, Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи “шторм z” та “шторм v”.

“Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла — це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області”, — йдеться у повідомленні генерала у Telegram.

Сирський розповів, що на Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій Сил оборони в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

За його словами, не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

“Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу”, — зазначив він.

Сирський заявив, що на всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога. Противник зазнає великих втрат, які поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в‘язнів.

Читайте також: Україна нарощує виробництво дронів, щоб компенсувати нестачу артснарядів 

За його словами, попри щоденні втрати в особовому складі та техніці російські окупанти продовжують проведення наступальних дій.

Генерал розповів, що за першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ Хортиця близько 8 тисяч військовослужбовців. Крім того, було знищено або ушкоджено понад 500 одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward