Що випити на ніч для міцного сну: 6 напоїв зі снодійним ефектом

event 22:25 Середа 24 Серпня 2022 Суспільство
tea

Через частий стрес і проблеми зі здоров’ям багато українців скаржаться на поганий сон. Виспатися заважають і регулярні повітряні тривоги ночами. Щоб допомогти організму легше заснути і міцніше спати, випийте чашку напою зі снодійним ефектом, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Ромашковий чай

Користь ромашки для нервової системи і сну добре відома. Такий напій не тільки розслабляє і допомагає заснути, але і зробить вас здоровішими і поліпшить загальне самопочуття. Для приготування чаю залийте окропом 2 столові ложки аптекарської ромашки і настоюйте 10 хвилин.

Зверніть увагу, що ромашковий чай не можна пити при астмі.

Чай з м’ятою

М’ята в народній медицині використовується для зняття втоми і роздратування, зниження артеріального тиску і нормалізації рівня цукру в крові. Всі ці ефекти позитивно впливають на довжину і якість сну. Як і ромашковий чай, м’ятний потрібно настояти 10 хвилин. А ще ці дві рослини можна комбінувати.

Кокосова вода або кокосове молоко

У рідині кокоса міститься багато вітаміну B, який знижує рівень стресу і заспокоює нервову систему. Напій краще пити кімнатної температури, оскільки в холодному вигляді він навпаки бадьорить.

Вишневий сік

У соку вишні міститься амінокислота триптофан, яка регулює гормон сну мелатонін. Стакан вишневого соку перед сном – прекрасний засіб для міцного сну. А ось сік черешні не підійде – в ньому триптофану в 6 разів менше.

Тепле молоко

Тепле молоко добре допомагає заснути і дорослим, і дітям, хоча вчені не можуть точно визначити з чим це пов’язано. Деякі дослідники пояснюють це тим, що тепле молоко, як і вишневий сік, містить корисний для сну триптофан.

Йогурт

Природне снодійне триптофан також міститься в йогурті, тому за 45 хвилин до сну корисно випити півсклянки питного йогурту. Ефект посилиться, якщо йогурт має банановий наповнювач, оскільки банан є також природним заспокійливим.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward