Що таке волатильність і на що вона впливає

event 14:58 Вівторок 24 Січня 2023 Суспільство

Слово волатильність часто порівнюють з таким математичним терміном, як дисперсія, що характеризує відхилення будь-якої величини в той чи інший бік середнього значення. Щодо онлайн-казино використовуються обидва ці поняття, які, говорячи простою мовою, характеризують показник ризику під час гри на слот-машинах. Однак варто врахувати, що не існує їхньої певної градації за величиною дисперсії.

Кожна окрема модель на реальні гроші азартні ігри має різну дисперсію, що є варіативністю цієї моделі у сенсі рівня ризикованості гри. Іншими словами, показник дисперсії надає прямий вплив на частотність програшу: чим він вищий, тим вища ймовірність програти. При цьому не варто забувати, що величина дисперсії та заявлений розробниками слота його рівень RTP, це не те саме.

Загалом у сфері онлайн-гемблінгу використовуються ігрові автомати, налаштування яких передбачають рівень виплат близько 95% кількості зроблених ставок, при цьому ступінь волатильності в них значно відрізняється. І саме дисперсія показує величину різниці між волатильністю та заявленим коефіцієнтом RTP, рівень якої, як правило, розробниками ігрового софту не афішується.

Слоти з різним рівнем дисперсії

Гра на високодисперсійних слотах зводиться до великої кількості спинів із дуже рідким випаданням виграшної комбінації. Це означає, що користувач, здійснивши кілька десятків обертань барабанів, може нічого не виграти і втратити всі ставки. Однак після стільки безрезультатних раундів існує висока ймовірність випадання великого призу або фриспінів, що може компенсувати усі втрачені кошти.

Найчисленнішими є слот-машини, що мають середньодисперсійний показник, тобто в них спочатку закладено можливість частого випадання комбінацій, що приносять більш-менш високий прибуток. Крім цього, в таких апаратах практично не трапляються численні програшні спини, а ймовірність випадання різних бонусів значно збільшена.

Найбільш виграшними за кількістю призових комбінацій вважаються низькодисперсійні відео-слоти, проте розмір нагороди в них часто не перевищує суму поставлених на кін коштів. Один значний виграш припадає в середньому на дві ставки. Щоб отримати хоча б мінімальний джекпот, доведеться дочекатися бонусного раунду чи випадання фриспінів.

Як визначити показник волатильності

Для цього зовсім не потрібно вивчати технічні характеристики ігрового автомата, тим більше, що в них цей показник ніяк не згадується. Найкращим способом дізнатись його стане практичне тестування обраної моделі слота. Саме для цієї мети є наявність режиму демо-гри, який дозволяє оцінити весь функціонал слота.

У режимі тестування ви зможете визначити:

  • Частоту випадання тієї чи іншої виграшної комбінації;
  • кількість безрезультатних спинів;
  • інтервал появи безкоштовних обертань. 

За бажанням таку інформацію можна знайти на спеціалізованих інтернет-ресурсах.Там же свої відгуки про той чи інший ігровий автомат залишають досвідчені гравці, які практичним способом виявили всі нюанси гри на ньому.

Автор:
Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward