Що станеться, якщо з’їсти занадто багато мандаринів

event 03:30 Субота 02 Січня 2021 ПОДІЇ

Лікарі повідомляють, що навіть найкорисніший продукт може виявитися шкідливим в надмірних кількостях.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Скільки мандаринів можна з’їсти за раз, до чого може призвести переїдання і що краще – фреш або фрукти, розповідають лікар вищої категорії в області лабораторної діагностики, підполковник мед. служби Володимир Некрасов і керівник компанії AGreen Altai Agroecological Company Аліса Бальцевіч.

Вважається, що фрукти можна їсти в необмеженій кількості. Але насправді вони містять чимало глюкози, яка стимулює вироблення інсуліну. Якщо людина з’їдає дуже багато фруктів (більше 300 г) за один прийом, інсулін порушує розщеплення жиру, і він відправляється в жирове депо, а людина набирає вагу.

Якщо їсти мандарини в рекомендованих кількостях (а це 250-300 г в день), фруктоза перестає бути небезпечною. Бажано розподіляти цю норму і з’їдати порційно протягом дня, а не за один раз. Але пам’ятайте: чим солодшим є фрукт, тим більше в ньому цукру і вище його глікемічний індекс, а значить, і порція повинна бути менше.

Мандарин – це цитрусовий фрукт, який може викликати алергічні реакції при переїданні. Кислі плоди не рекомендовані людям із захворюваннями травневої системи: гастрит, коліт, виразкову хворобу, а також при проблемах з підшлунковою залозою і жовчним міхуром. Також педіатри не радять давати мандарини дітям до року.

Не варто вибирати мандарини в якості десерту: вони запускають бродіння в шлунку і провокують здуття. Також ці фрукти погано поєднуються з жирами і білками м’яса, риби та птиці – краще не використовувати їх при приготуванні даних страв. Крім того, кислі цитрусові підвищують апетит, тому не рекомендується їсти їх на вечерю.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Ціна на електроенергію для населення зросла з 1 січня

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward