Що не можна садити під абрикосом: поради дачників

event 10:12 Середа 22 Лютого 2023 БЛОГ

Абрикос – дуже популярне дерево у садівників, він невибагливий у догляді і дає багато врожаю, пише уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Однак абрикос досить “егоїстичний” і погано приймає інші рослини поблизу. Цей фрукт виснажує грунт, через що його сусідам по саду може не вистачати поживних речовин. 

Фруктові дерева

Абрикос не можна садити біля будь-яких дерев ближче, ніж на 5 метрів. Справа в тому, що абрикос має дуже широку і розкидисту крону, тому йому потрібно багато вільного простору.

Але навіть при дотриманні цієї відстані більшість дерев не можна вирощувати біля абрикоса. Він виділяє специфічні речовини, які можуть загубити інші дерева. Добре по сусідству з абрикосом росте тільки яблуня.

Овочі

Сусідство абрикоса з будь-якими овочами не принесе нічого хорошого. Абрикос споживає дуже багато поживних речовин з грунту, і овочам їх буде не вистачати. Також у абрикоса дуже довгий корінь, який заважає рости овочам. Якщо дерево росте біля овочевої грядки – його краще пересадити по можливості.

Читайте також: Чим посипати грядки перед посадкою, щоб отримати великий урожай 

Квіти

Через об’ємну крону абрикос відкидає велику тінь. Під ним можуть рости тільки ті квіти, які не вимогливі до грунту і цвітуть навесні, поки у абрикоса немає листя. Під абрикосом можна посадити:

  • тюльпани;
  • нарциси;
  • підсніжники;
  • крокуси;
  • гіацинти;
  • примулу.

Також добре росте під абрикосом газонна трава.

Ягідні чагарники

Не можна садити під абрикосом всі сорти малини, смородину, ожину. Ці чагарники навряд чи дадуть хороший урожай поруч з таким сусідом.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward