СБУ викрила майже 1 тис. колаборантів з початку вторгнення

event 15:41 Четвер 19 Січня 2023 ПОДІЇ
sbu5

З початку повномасштабного вторгнення СБУ викрила майже 1 тис. колаборантів та розслідує понад 2 тис. кримінальних проваджень.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Серед них також є і колишні депутати та чиновники, які підтримали окупантів і добровільно запропонували їм свою допомогу.

Так, у Запоріжжі:

СБУ затримала президента АТ “Мотор Січ” та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства. За даними СБУ, посадовці налагодили канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф.

Також, СБУ повідомила про підозру колишньому регіоналу Євгену Балицькому, який під час захоплення частини Запорізької області перейшов на бік ворога. За це його призначили очільником місцевої окупаційної адміністрації.

 На Київщині:

Затримано мешканця Бучі, який допомагав ворогу виявляти та знищувати учасників руху опору під час окупації цієї частини регіону.

На Харківщині:

Затримано ще одну колаборантку під час звільнення області. Коли регіон перебував під окупацією вона очолила місцеву “роспочту”. Невдовзі після призначення зрадниця обікрала одне з міських відділень Укрпошти та передала агресорам майже 2 млн грн.

На Херсонщині:

СБУ встановила особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного росіянами “главного управления мвд Херсонской области”.

Також СБУ було зафіксовано факти викрадення і катування людей.

У Мелітополі:

Викрито керівницю створеного окупантами місцевого “минобразования рф”, яка передала міські школи під казарми росгвардії.

Читайте також – Колишні “регіонали” очолили окупаційну адміністрацію на Луганщині

Наразі Служба безпеки продовжує комплексні заходи для притягнення кожного колаборанта до відповідальності за злочини проти України.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward