Рівненська обласна дитяча лікарня отримає необхідні ліки – результати візиту Степанова

event 16:59 Субота 03 Жовтня 2020 РІВНЕ

Вчора, 2 жовтня, Рівненщину відвідав Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Під час відвідин Рівненської обласної дитячої лікарні урядовець поспілкувався із лікарями, батьками пацієнтів, представниками благодійних організацій та ЗМІ.

Нагальним для більшості присутніх було питання щодо вирішення ситуації із закупівлею ліків, адже, зокрема, у Рівненській обласній дитячій лікарні склалася проблема щодо забезпечення медикаментами, які є на залишках максимум на один місяць.

Коментар: “Мене обурило, що у нас в країні виникла така ситуація. Я більш, чим впевнений, що Україна забезпечена лікарськими засобами. Тому доручаю своєму заступнику Шаталовій Світлані Миколаївні удосконалити механізм по перерозподілу”, – відзначив Максим Степанов.

Зміни стосуватимуться термінів та алгоритму комунікації головних лікарів, профільних департаментів та МОЗу. Це пришвидшить вирішення питання із перерозподілом ліків.

Коментар: “Вчора під час приїзду Президента піднімалось питання ліків для онкохворих дітей. Вже сьогодні це питання вирішилося. На наступному тижні медикаменти надійдуть в Рівненську обласну дитячу лікарню. Наразі ліками заклад забезпечений. Також домовилися з Міністром про створення комісії, аби розібратися у причині затримки ліків. Робимо все для того, аби ситуація не повторялася”, – прокоментував Віталій Коваль.

Також, на думку Міністра, складність й у тому, що потрібно створити відповідні реєстри пацієнтів, які до сьогодні відсутні. Цього ніхто не робив. Наразі Міністерство охорони здоров’я веде підготовку до впровадження реєстрів пацієнтів різних нозологій.

Також Максим Степанов ознайомився з роботою обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Джерело: сайт Рівненської ОДА

Читайте також: За добу на Рівненщині зафіксовано 186 нових випадків захворювання на COVID-19

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward