На яких транспортних засобах можна їздити в України без водійських прав

event 11:01 Четвер 01 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Для керування багатьма видами транспортних засобів в Україні потрібні водійські права. Однак, є і винятки – на деякі “машини” не потрібні дозвільні документи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: AutoOboz вирішив скласти список техніки, якою можна керувати без водійського посвідчення.

Велосипед

Найвідоміший транспортний засіб, для управління яким не потрібні права. На велосипедах можуть їздити навіть маленькі діти, однак тут існує обмеження – на дорогу можна виїжджати тільки починаючи з 14 років.

Мопеди і скутери

Згідно з чинним ПДР, для пересування на мопедах і скутерах потрібні права в тих випадках, якщо їх потужність складає 3 кВт і вище. Якщо ж транспортний засіб має потужність менш як 3 кВт, можна їздити без прав. Але це стосується лише тієї техніки, яка оснащена електромотором. Для мопедів та скутерів із двигуном внутрішнього згоряння потрібні права в будь-якому разі.

До речі, ще недавно мопеди і скутери з робочим об’ємом до 49 куб. см можна було не реєструвати, але з червня 2020 року це потрібно робити обов’язково.

Електросамокати

Відносно новий вид транспортного засобу, який набуває все більшої популярності в Україні. На них також поширюється “правило трьох кіловат”. Водночас на переважну кількість електросамокатів права не потрібні, оскільки їх потужність варіюється від 0,1 до 1 кВт. І хоча віддача невелика, такий транспорт має досить гарну динаміку.

Сегвеї та моноколеса

Цей транспорт більше призначений для прогулянок, ніж для цільових поїздок. Проте на нього також не потрібні права, хоча швидкість сегвеї та моноколеса розвивають пристойну.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Українці у жовтні матимуть десять вихідних

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward