Посівний календар на серпень 2022: які роботи проводять в саду і городі

event 10:18 Середа 27 Липня 2022 БЛОГ

У серпні у власників земельних ділянок і садів дуже багато роботи. Пора збирати урожай овочів і фруктів, косити пшеницю і заготовлювати лікарські рослини. У серпні грунт готують до заморозків і удобрюють на зиму. Також в кінці літа проводиться санітарна обрізка дерев, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Місячний посівний календар підкаже, які роботи і в які дні проводяться в городі в серпні. Календар враховує фази місяця, адже вони впливають на ріст і врожайність рослин.

Місячний посівний календар на серпень 2022 по днях

1 серпня – пасинкування помідорів, пікіровка і пересадка рослин, внесення добрив, мульчування грунту. Дозволені рясні поливи. Можна посадити однорічні квіти і суницю.

2-4 серпня – посів огірків в теплицях, збір врожаю картоплі, кабачків і раннього гарбуза. Посадки всіх видів квітів. Дозволені поливи, підгодівлі і прищипування. Не рекомендується застосовувати отрутохімікати.

5-6 серпня – дуже родючі дні. Рекомендуються посіви і посадки будь-яких культур, внесення фосфорно-калійних добрив, боротьба зі шкідниками. Можна збирати капусту, але не рекомендується викопувати картоплю.

7-8 серпня – викопування картоплі, збір врожаю всіх коренеплодів, кавуна і цибулі. Посадка ампельних і в’юнких квітів. Рекомендується збирати будь-які ягоди і фрукти – вони будуть довго зберігатися. Не рекомендується проводити обрізку і поливати рослини.

9-10 серпня – посадка коренеплодів на зиму в грунт і в теплицю. Посів редису і ріпи. Збір врожаю на зберігання.  Пасинкування, прищіпка, полив, прополка, боротьба з хворобами. Посадки і пересадки багаторічних квітів. Хороші дні, щоб посадити малину і смородину, агрус, ожину.

11-13 серпня – дні повного місяця. Не рекомендується працювати з рослинами.

14-16серпень – сприятливі дні для посіву і посадки будь-яких овочів і квітів. Викопування картоплі на зберігання. Збір врожаю кавунів, дині і фруктів. Боротьба з хворобами і бур’янами. Поливи і підгодівлі дуже помірні. Не рекомендується обрізка, пасинкування і пересадка рослин.

17-19 серпня – збір врожаю перців і помідорів, посів редьки, редиски, листового салату. Внесення в землю компосту на осінь. Посадка суниці, чагарників, прищипування пагонів дерев.

20-21 серпня – збір врожаю всіх овочів, фруктів і ягід. Посадка суниці, ампельних квітів, скошування газону. Збір насіння. Можна перекопувати і рихлити ґрунт, але не рекомендується поливати рослини.

22-24 серпня – не рекомендується збирати картоплю та інші коренеплоди, інакше вони будуть водянистими і швидко зіпсуються. Не можна обприскувати рослини отрутохімікатами. Можна садити озимі культури, зелень, багаторічні квіти, вносити в землю компост на осінь.

25 серпня – збір на зберігання картоплі, моркви, цибулі, буряка. Збір насіння на зберігання. Можна рихлити і перекопувати грунт, викопувати бур’яни. Не рекомендуються посіви і посадки, поливи і підгодівлі.

26-28 серпня – дні повного місяця. Роботи в саду і городі не проводяться.

29-31 серпня – посів на зиму і в теплицю салатів і зелені, огірків, цвітної капусти. Збір насіння, підгодівля і полив, прищіпка. Посадка всіх видів квітів і ягідних кущів. Збір врожаю кавунів, дині, фруктів, буряка.

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward