Порошенка не пропустили на кордоні попри розпорядження ВРУ

event 10:36 П’ятниця 01 Грудня 2023 ПОЛІТИКА

Лідер “ЄС” та п’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що його не пропустили на кордоні, попри підписаний головою Верховної Ради документ про відрядження.

Про це він повідомив у Telegram. 

“Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту”, – повідомив Порошенко. 

Як йдеться у повідомленні, в  Польщі та США Порошенко мав декілька запланованих зустрічей. 

“З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам росію не перемогти.  Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном”, – зазначив лідер партії “ЄС”.   

Читайте також: Як зміняться в грудні комунальні тарифи

Ситуація, що склалась на кордоні, на думку п’ятого президента, може негативно вплинути на обороноздатність країни.

“Тому те, що відбулося сьогодні на кордоні — це не дрібне шкідництво. Це —  антиукраїнська диверсія. Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України”, – додав Порошенко.

Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward