Перемога близько: 10 пісень, що стали символами війни України з Росією

event 08:36 П’ятниця 27 Травня 2022 БЛОГ

За більш ніж три місяці війни українські артисти випустили чимало композицій для того, щоб підняти бойовий дух своїх слухачів. Популярними стали і старі пісні, які після нещадних обстрілів з боку РФ знайшли новий сенс. Пропонуємо вам оновити свій плейлист, пише Уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Христина Соловій – Українська лють

Авторські слова пісні артистки покладені на музику італійської “Bella Ciao”. Ця символічна композиція показує – українців не зламати. 

Христина Соловій – Я твоя зброя

Ще одна пісня від Христини.

Коментар:Українці націлені на перемогу, щоб знову жити під мирним небом, повернутися додому, возз’єднатися з сім’ями, відчувати свободу і робити звичні речі: гуляти по вільному Києву, їздити на море у вільний Крим. Бажання перемогти є нашою найсильнішою зброєю“, – прокоментувала артистка свою роботу.

Jerry Heil – #МОСКАЛЬ_НЕКРАСІВИЙ (ГЕТЬ З УКРАЇНИ)

У назву композиції і в її основу лягло висловлювання Андрія Данилка (Вєрки Сердючки) на одному зі своїх виступів. Трек швидко став вірусним. 

МЮСЛІ UA ft MC PAPA – VOVA їВаѕһ їх Blyad’

Олександр Поворознюк встиг прославитися як майстер “міцного слівця”. Його висловлювання навіть стали основою популярного хіта, який зараз є одним з найбільш популярних в TikTok. 

Ed Sheeran – 2step ft Antytila

Всесвітньо відомий виконавець Ед Ширан ще в 2021 році був в Україні. На вулицях Києва він знімав свій кліп, який презентував вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Після прем’єри британський виконавець запропонував українському артисту Тарасу Тополі записати спільну нову версію цієї композиції. Попри те, що Тополя зараз в лавах ЗСУ, він все ж зміг записати своє виконання. 

Океан Ельзи – Місто Марії

У Вакарчука вже є чимало легендарних композицій. Україна і весь світ чекають з нетерпінням того, “коли настане день, закінчиться війна”, щоб обійняти своїх рідних. Після бомбардування портового міста Маріуполь в Донецькій області Святослав написав зворушливу композицію “Місто Марії”, в якій зазначив – місто стоятиме “доки над гордим Азовом сонце встає”. 

Kozak System – Подай Зброю

Пісні Kozak System вже більше чотирьох років, але особливо популярною і актуальною вона стала саме зараз зі зрозумілих причин. 

Один в каное – “У мене немає дому” 

На жаль, сотні тисяч людей зіткнулися з тим, що залишилися без будинку. Чийсь будинок розбомбили окупанти, а хтось залишив рідне місце, бо рятував від війни своє життя і життя своїх близьких. 

Батько наш – Бандера – ROMAX & Макс Міщенко

Ще одна культова композиція, яка буквально підірвала TikTok.

Kalush Orchestra – Стефанія

Ця добірка була б неповною без групи, яку полюбили мільйони. У такий непростий час артисти знайшли в собі сили представити Батьківщину на найпрестижнішому музичному конкурсі і вибороли перемогу. Стефанія – це не лише образ мами фронтмена гурту, а образ усіх мам, чиї діти пішли на війну захищати Україну. 

Стефанія мамо, мамо Стефанія, розквітає поле, а вона сивіє…

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward