Обробляємо взуття від промокання: дієві засоби

event 21:00 Субота 04 Березня 2023 Суспільство

Кожен із нас не раз стикався з поширеною проблемою восени та взимку – через рясні дощі або снігопади часто промокають улюблені черевики, пише сайт woman24.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Звичайно, їх потрібно відразу ж висушити, а ще краще – нанести спеціальні водовідштовхувальні засоби, щоб наступного разу ситуація не повторилася.

Якими народними засобами можна захистити взуття, щоб воно не промокало?

1. Парафін

Найпростіший спосіб – це обробити взуття парафіном. Щоб отримати парафін, достатньо розтопити будь-яку свічку, яка є у вашому домі. За допомогою фена нагріваємо чоботи або черевики і розподіляємо парафін по всій поверхні. Розплавлений віск заповнить собою маленькі отвори та невидимі пори, які і спричиняють потрапляння води у виріб.

2. Вазелін

Змащуємо вазеліном всю поверхню взуття і особливо ретельно проходимося по всіх стиках та швах.

3. Віск та лляна олія

Віск розтоплюємо та змішуємо з олією у пропорції 3:1. Потім втираємо суміш у чоботи або черевики.

4. Скипидар, бараняче сало та лляна олія

Олію і сало беремо в рівних пропорціях, а скипидар – 1/5 частину від об’єму олії та сала. Розтоплюємо бараняче сало, змішуємо його з олією та скипидаром та наносимо на взуття.

5. Рицинова олія

Якщо взуття виготовлене з грубої шкіри, його можна змастити рициновою олією, а потім відполірувати. Для посилення водовідштовхувальних властивостей додаємо будь-який жир тваринного походження.

6. Бджолиний віск, скипидар та каніфоль

Змішуємо 20 г бджолиного воску, 10 г скипидару та 50 г подрібненої каніфолі до однорідної консистенції та наносимо на черевики.

Читайте також: Ефективні способи, які допоможуть прибрати неприємний запах із взуття

7. Гліцерин, риб’ячий жир, скипидар та бджолиний віск

Для приготування такого засобу знадобиться 20 г гліцерину, 40 г рідкого риб’ячого жиру, 30 г скипидару та 10 г бджолиного воску. Змішуємо риб’ячий жир, скипидар та бджолиний віск, потім розтоплюємо ці компоненти на повільному вогні. Наприкінці додаємо гліцерин і наносимо на взуття в теплому стані.

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward