“Не температура чи кашель”: вчені назвали нетипові ознаки того, що ви заражені коронавірусом

event 09:16 Вівторок 17 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Хоча основними симптомами ковіда вважаються висока температура, кашель і втрата нюху, існують також інші, менш типові ознаки, що свідчать про зараження новим коронавірусів. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Фахівці констатують, що симптоми, здатні бути першим сигналом зараження, проявляються у різних людей по-різному. Експерти назвали нетипові маркери коронавірусної інфекції, що проникла в організм. 

Розлад травлення. Втрата апетиту, нудота, блювота, діарея, біль в животі – ймовірні ознаки COVID-19.

Коментар: Огляд 36 досліджень показав: майже кожен п’ятий заражена людина проявляє симптоми шлунково-кишкових порушень. Проблеми з травленням і зміни в кишечнику іноді є першими ознаками того, що відбулося зараження коронавірусом“, – повідомили вчені. 

Очні інфекції. За даними Американської академії офтальмології, кон’юнктивіт розвивається у трьох відсотків людей, що занедужують COVID-19. Вони відчувають підвищене сльозовиділення, почервоніння очних білків, рясні виділення. Заразні частинки вологи з таких очей можуть поширюватися при сморкании і чханні, а також через руки після дотику. 

Мозковий туман. Дослідниками Імперського коледжу Лондона встановлено: зараження коронавірусом може сприяти пошкодженню мозку відбувається на різних рівнях в залежності від того, наскільки серйозною була доза отриманого ковіда. Стан “мозкового туману” може бути одним з ознак інфікування, а також відхиленням, яке прохожить тривалий час після закінчення хвороби. Воно має на увазі когнітивні проблеми – наприклад, втрату здатності згадувати різні факти, читати і запам’ятовувати прочитане, адекватно підтримувати бесіду або виконувати роботу, що вимагає розумової зосередженості. 

Втома. Дослідження фахівців Трініті-коледжу в Дубліні свідчить: більше половини пацієнтів з коронавірусом страждають стійкою втомою, незалежно від серйозності їх інфекції. Деякі експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка вивчала природу коронавірусної втоми, вважають, що її варто було б оголосити третім характерним симптомом ковіда після температури і кашлю. До речі, даний симптом також є одним з найтриваліших пост-ковідних аномалій – занепад сил після одужання може зберігатися до двох місяців. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Медики назвали шість маловідомих симптомів коронавірусу

Останні новини
10.05.2024, П’ятниця
09.05.2024, Четвер
08.05.2024, Середа
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward