“Навіть після введення вакцини”: чому варто продовжувати носити захисні маски

event 11:26 Середа 23 Вересня 2020 ПОДІЇ

Директор Центру з контролю і профілактики захворювань США Роберт Редфілд підтвердив, що захисні маски для обличчя є найкращим способом впоратися з пандемією коронавірусу. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Ці маски для обличчя – найважливіший і потужний інструмент громадської охорони здоров’я, який у нас є, і я буду продовжувати закликати всіх американців, всіх людей в нашій країні носити ці маски для обличчя“, – сказав Редфілд під час недавніх слухань в Сенаті. 

Деталі: Редфілд сказав, що маски можуть запропонувати більше гарантій, ніж вакцина. Річ у тому, що вакцини все ще проходять клінічні випробування, в цей час неясно, наскільки вони ефективні.

Вважається, що вони можуть викликати імунну відповідь приблизно у 70% людей, в результаті чого деякі вакциновані люди стають незахищеними. Інші вакциновані люди можуть не хворіти, але переносити інфекцію і сприяти поширенню інфекції в суспільстві, і хто знає, коли у нас буде достатньо доз для всіх.

Основна причина, з якої маски не зникнуть найближчим часом, полягає в тому, що кількість вакцин буде дуже обмеженою, коли вони вперше з’являться в продажу

Крім того, вакцину, ймовірно, будуть вводити двома дозами з інтервалом від 21 до 28 днів. За словами Кавсара Талаата, доцента кафедри міжнародного охорони здоров’я Школи громадської охорони здоров’я Джонса Хопкінса, це означає, що людям потрібно від шести до восьми тижнів, щоб повністю розвинути імунну відповідь.

Теоретично люди все ще можуть захворіти вже після першої дози, тому носіння маски матиме вирішальне значення. 

Джерело: сайт Новое время

Читайте також: Від чого найчастіше помирають українці: дані за січень-липень 2020 року

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward