“Нас свідомо посилали на вірну смерть”: російський льотчик розповів про їхні завдання

event 16:56 П’ятниця 11 Березня 2022 ПОДІЇ

Російський льотчик, 11 березня, на пресконференції розповів про основні завдання від окупаційного командування на території України. Про це розповіли в ТСН.

Більше актуальних новин у Telegram-каналі Час • Дій | НОВИНИ.

11 березня під час пресконференції російський штурман авіаційної ескадрильї окупантів, капітан Олексій Козлов, розповів основні завдання від окупаційного командування на території України.

Коментар: “5 березня 2022 року від командира частини був отриманий прямий наказ виконати політ на територію України з ціллю виявлення комплексів ПВО ЗСУ з метою їх подальшого придушення. Політ здійснювався у Миколаївській області 20-50 кілометрів на захід від міста Миколаїв. Завдання було зайняти зону чергування, зробити пошук усіх засобів, комплексів ПВО України. Під час виконання цієї задачі були збиті двома попаданнями ракет ПВО України. Після другого попадання літак загорівся, був у вогні. Командир екіпажу ухвалив рішення вчасного катапультування. Наше командування відправляє нас на цей бойовий виліт, не проінформувало мене про те, що на території України, а саме в районі Миколаївської області розташовані певні засоби ПВО. Тобто свідомо посилало на вірну смерть. Я розумію, що вони усвідомлювали те, що радіолокаційні засоби ПВО присутні у цьому об’єкті, тобто використовувало нас як на живця, – заявив він.

Козлов також розповів про основні завдання на території України, які буди поставлені окупаційним командуванням.

Коментар: Я, Козлов Олексій Ігоревич. Штурман авіаційної ескадрильї, капітан. 23 лютого отримав наказ від командира частини, отриманий від верховного головнокомандувача про вторгнення на територію України. Від 24 лютого до 5 березня виконав п’ять бойових вильотів на територію України. Авіаційна частина виконувала завдання з виявлення, викриття радіо-технічного комплексу розвідки і комплексу ПВО, знищення. Також, друге завдання було авіаційної частини – це підтримка сухопутних військ, прикриття з повітря, прикриття від вертольотів від ракет. Третє завдання, яке ми виконували, мали виконати – це прикриття висадки морського десанту з кораблів чорноморського флоту. Ця задача з висадки морського десанту так і не була здійснена, – повідомив окупант.

Автор:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward