Народний засіб від запотівання окулярів взимку: дієвий метод

event 17:52 Вівторок 31 Січня 2023 БЛОГ

Всі без винятку люди, які змушені носити окуляри, в холодну погоду стикаються з проблемою, коли окуляри запотівають взимку. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Це відбувається в основному, коли людина заходить з холодної вулиці в будинок, офіс, магазин або будь-яке приміщення. Способи і поради, як зробити, щоб окуляри не потіли на морозі, ми зібрали в матеріалі. 

Запотівають окуляри взимку – через що це відбувається

Відповідь на питання про те, чому ж окуляри запотівають взимку, має просте фізичне пояснення. Через температурну різницю між вулицею і теплим приміщенням, коли людина туди заходить, відбувається охолодження вологого повітря на застиглих лінзах окулярів. В результаті на них утворюється і осідає конденсат з повітря. У деяких випадках на морозі окуляри можуть запітніти просто так, навіть якщо людина не входила в тепле приміщення: на морозі скло охолоджується, а тепле повітря, яке видихає людина, осідає на ньому. У сильний туман, коли великий показник вологи в повітрі, конденсат теж може осідати на лінзах просто на вулиці. 

Який засіб від запотівання окулярів вибрати – поради

Щоб розуміти, як взимку ходити в окулярах, дуже важливо знати засоби, які допоможуть запобігти запотіванню лінз на вулиці і в приміщеннях. Побороти цей неприємний ефект допоможуть звичайні підручні засоби, які є в кожному будинку:

  • Рідке мило або шампунь – за допомогою ватного диска треба ретельно обробити лінзи, потім їх просушити і витерти ганчірочкою.
  • Шматочок простого твердого мила – натерти лінзи з обох (внутрішньої і зовнішньої) сторін. Після цього добре протерти окуляри серветкою або ганчіркою. Утворена плівка буде ефективно перешкоджати запотіванню окулярів.
  • Також можна нанести на лінзи трохи гліцерину, який продається в будь-якій аптеці. Гліцерином треба просочити ганчірку з м’якої тканини і рівномірно його нанести на обидві поверхні лінз і просушити. Потім відполірувати скло сухою серветкою.

У продажу є безліч спеціальних засобів в вигляді спрею або серветок, які також допомагають боротися з запотіванням лінз. При цьому, їх дуже можна завжди носити з собою і дуже зручно застосовувати для обробки поверхні скла.   

Читайте також: Астрологи назвали знаки Зодіаку, яких чекають неприємності цього тижня

Важливо знати, що вкрай не рекомендується протирати лінзи окулярів частинами будь-якого одягу. Справа в тому, що тканина може виявитися грубою і подряпати лінзи. Заборонено для окулярів застосовувати засоби проти запотівання автомобільного скла або дзеркал. Такі речовини зіпсують окуляри і можуть негативно вплинути на зір людини через свій хімічний склад.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward