“Майже літо на заході та заморозки на сході”: синоптик розказав про погодні “нюанси” найближчого тижня

event 15:22 Понеділок 09 Травня 2022 Погода

Найближчий тиждень порадує українці відносно спокійними погодними умовами з комфортними температурами. Проте місцями пройдуть невеликі дощі, а на сході та півночі ще очікуються заморозки, пише Уніан.

 УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Деталі: Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, ближче до середини травня атмосферні процеси як на території всієї Європи, так і в Україні набувають все більш літнього характеру. Завдяки надходженню повітряних мас з боку Балканського півострова та районів Середземного моря температура повітря поступово зростає.

Коментар: На фоні переважання поля підвищеного атмосферного тиску та антициклональної діяльності, опади на території нашої країни незначні та випадають лише місцями“, – розказав він.

За прогнозом синоптика, протягом найближчого тижня ситуація зі зволоженням та рівнем пожежної небезпеки очікується не дуже сприятливою. Короткочасні дощі пройдуть місцями, а їх інтенсивність буде недостатньою для насичення верхнього шару ґрунту необхідною вологою.

Коментар: Температура повітря розподілиться по країні неоднорідно. На Правобережжі очікується цілком літній фон температури, а ось у північних та східних областях все ще буде відносно прохолодно, в окремі ночі із заморозками місцями на поверхні ґрунту“, – попередив фахівець.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward