“Лікуються місяцями”: чому молоді та спортивні люди так довго не можуть оговтатися від коронавірусу

event 12:58 Середа 26 Серпня 2020 ПОДІЇ

Лікарі Бредфордського інституту медичних досліджень (BRI) розповіли, чому молоді необхідно набагато більше часу, ніж звичайним людям, щоб реабілітуватися після COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Лікарі підозрюють, що вірус ховається десь у них в організмі і викликає ці вічні симптоми, як це буває у тих, хто перехворів на Еболу. Деякі наші пацієнти мають позитивний результат тесту на вірус і через кілька тижнів після того, як вони заразилися.

Можливо, це пов’язано з тим, що реагент знаходить залишкові фрагменти вірусної РНК. Якщо це так, то не виключено, що ці фрагменти РНК викликають тривалу реакцію імунної системи, що і пояснює ці тривалі симптоми.

Однак більш імовірно, що пацієнти з затяжними симптомами відчувають сильнішу реакцію імунної системи на початкове зараження, на яку накладається шкода, заподіяна інфекцією їхнім легеням та іншим органам.

Коментар: Якщо говорити про людей, які перехворіли на Covid-19, але так і не повернулися поки до нормального життя, я думаю, що ми бачимо лише верхівку айсберга. Щотижня я отримую по три-чотири дзвінки від терапевтів, які пояснюють, що спостерігають пацієнта, який перехворів на коронавірус пару місяців тому, але досі має симптоми захворювання“, – говорить один із лікарів Пол Вітакер.

За словами консультанта-психолога Роба Вітакера, люди, які перехворіли на коронавірус, часто стикаються з безпричинним бажанням плакати, а це може свідчити про наявність когнітивних розладів – таких як проблеми з пам’яттю у Моллі.

Коментар: “Однак зараз дуже важко сказати, що з цього пов’язане з емоціями і втомою, а що має фізіологічну природу. Судити про це поки ще зарано“, – коментує Роб.

Джерело: сайт BBC

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward