Лікар-кардіолог розповів, для чого потрібен магній та скільки його пити

event 09:07 Вівторок 02 Листопадаа 2021 Здоров'я

Лікар-кардіолог Наталія Іванюк розповіла, що особливу увагу приділяє магнію, адже він нормалізує серцевий ритм та знижує артеріальний тиск. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Лікар наголошує, що завжди слід розглядати профілактику та лікування серцево-судинних захворювань у комплексі.

Коментар: Іноді ми намагаємося знайти причину захворювань чи поганого самопочуття з обстеження самих органів. А розпочати можна просто з аналізу крові на вітаміни, оскільки причиною нестачі магнію можуть бути діабет, алкогольна залежність, шлунково-кишкові захворювання або вплив деяких препаратів, — говорить Наталія Іванюк.

Вона розповідає, що дефіцит магнію призводить до судом у м’язах та болях у суглобах. При постійному безсонні та нервовій реакції на стреси тим більше варто здати аналіз на кількість магнію в організмі.

Коментар:Магній бореться зі втомою, головними болями та знижує дратівливість. Ви точно відчуєте різницю після прийому вітамінів, — запевняє лікар.

Кардіолог пояснює, що в середньому людині достатньо 400 мг магнію на добу. Для вагітних і матерів-годувальниць, спортсменів, молодих і літніх людей доза може бути трохи вищою.

Коментар: До речі, жінки чутливіші до дефіциту магнію, ніж чоловіки, — розповідає Наталія Іванюк.

Вона підкреслює, що самостійно призначати лікування навіть вітамінами не можна. Різне дозування та термін вживання магнію впливає на його дію. Передозування вітаміну може призвести до погіршення роботи нирок та діареї. Також магній не рекомендується приймати водночас із кальцієм та фосфором.

Коментар: Добре, що ми можемо зараз контролювати кількість магнію в організмі за допомогою препаратів та добавок. Тож не варто відтягувати це питання, — переконує кардіолог.

Джерело

Читайте також: ВООЗ підтримала ініціативу Дмитра Соломчука стосовно заборони трансжирів у харчових продуктах

Теги: лікарі
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward